Destiny 2 – kampanjen

Detta är en första recension som kommer att fokusera på kampanjen och vägen upp till level 20. Precis som det första spelet som Anton recenserade så är det att ta sig till level 20 bara ett det första steget på vägen när det gäller Destiny 2 men vi tar det mer om det senare. För den nyfikne så har vi recenserat flera av expansionerna också till det första spelet.

Destiny var ett spel med en enorm hype när det kom och många var extremt besvikna på spelet när det släpptes. Och vanilla-Destiny var en sorglig soppa av potential och dåligt genomförande av flera spelidéer. Hela konceptet med shoot and loot tilltalar inte alla spelar och Bungie lyckades inte förmedla sin version på ett bra sätt. Men genom expansionerna lärde de sin läxa och när den sista, Rise of Iron kom hade jag lagt ganska mycket tid på Destiny under drygt två år.

När vi börjar Destiny 2 är både The Last City och The Traveller under attack, en grupp som kallar sig the Red Legion attackerar och gör det med förödande resultat. När du vaknar upp efter att ha blivit skadad i striden har det gått två dagar och staden ligger i ruiner. Dina vänner är döda eller har flytt och du beger dig ut i vildmarken för att överleva. Där hittar du en grupp med människor som gjort om en bondgård till en flyktingförläggning och tillsammans börjar ni planera en motattack.

Bungie har lärt sig sin läxa från det första spelet och denna gång är den tio timmar långa kampanjen betydligt bättre. Det finns gott om dramatiska scener och en hel del humor när du åker runt solsystemet för att försöka rekrytera tillbaka the Vanguard och återta staden. Framförallt så känns inte denna gång som kampanjen bara en förvirrad transportsträcka utan mening och innehåll innan du kommer till the good stuff. Denna gång så investerar du tid i kampanjen för den betyder något. Och när du är klar så är du level 20 och redo att ta dig an vad End Game har dig att bjuda.

Spelmekaniken är som alltid solid när Bungie är med. Vapnen känns rätt och det finns en tyngd i den. Det är också skillnad på vapen och vapen och jag spenderade en stund att leta reta på exakt de versioner jag ville ha. Sådant uppskattar jag, det gör att man känner sig mer inspirerad när man spelar.

De första tio timmar med Destiny 2 är en stor skillnad jämfört med det första spelet, man känner sig delaktig från första början och det känns kul att gå upp i level och se vad spelet mer har att erbjuda. Just nu håller jag på att spela om kampanjen med en andra karaktär för att ha två stycken att kunna testa end game med. Återkommer med en ny recension som behandlar detta.

Detta är en första recension som kommer att fokusera på kampanjen och vägen upp till level 20. Precis som det första spelet som Anton recenserade så är det att ta sig till level 20 bara ett det första steget på vägen när det gäller Destiny 2 men vi tar det mer om det senare. För den nyfikne så har vi recenserat flera av expansionerna också till det första spelet. Destiny var ett spel med en enorm hype när det kom och många var extremt besvikna på spelet när det släpptes. Och vanilla-Destiny var en sorglig soppa av potential och dåligt…

Review Overview

Betyg

80

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.