Destiny 2 Forsaken

Ibland undrar man varför man gör vissa saker. Som att jag gång på gång har gått tillbaka till Destiny 2 när jag ärligt talat tröttnade på spelet ganska så fort. Jag gav ett ganska högt betyg för End Game när det kom och under två månader så höll Destiny 2 uppe mitt intresse men sedan svalande det rejält. Mycket på grund av svaga DLC som inte gav så mycket samt att man återigen började skruva på mekaniken bakom spelet för att göra ”fansen” nöjda.

Men nu kommer Forsaken och jag tänkte ”okej en sista chans”. Det höll i ett par dagar. Sedan kände jag att Destiny 2 hade gjort sitt för min del. Detta är inte en recension, därför ligger den under bloggdelen. Detta är mitt intryck efter ett par timmar med Forsaken. Jag skulle ärligt talat behöva spela många timmar till innan jag kunde ge något som liknar en recension men jag känner att Destiny 2 inte är värt det.

Men låt oss börja från början. Forsaken ger oss en bra sak. En helt ny kampanj där man väljer att skaka om hela Destiny 2 genom att låta en av de mest populära karaktärerna dö. Under ett fängelseuppror dör Cayde-6 och det är upp till dig som spelare att ta dig till en helt ny plats för att utkräva hämnd. So far so good. Och för oss som inte spelat på ett tag kan vi få levla upp en karaktär så man kan ta honom in i denna nya del av kampanjen. Trevligt men förändringarna kring hur utrustning numera fungerar gör att jag måste grinda mer om jag vill behålla mina coola vapen och rustningar för att kunna få dem den level jag behöver. Jag måste också grinda igenom alla dåliga DLC som kom innan för att få spela det nya på en vettig nivå med mina andra karaktärer.

Små saker kan tyckas men det satte delvis stopp för mig. Det jag gillade med Destiny 2 när det kom var att det var lätt och smidigt att gå upp i level, hitta loot och levla upp utrustning man gillade. Så är det inte längre. Allt är mer utdraget och jag som har heltidsjobb, familj och andra intressen känner inte att jag orkar hålla på med det bara för att kunna bli underhållen av Destiny 2.

Samtidigt är kampanjen den bästa på bra länge även om The Taken King fortfarande är det bästa Bungie har gjort för Destiny. Det finns en bra westernkänsla genom kampanjen och den är inte så krystad som tidigare uppdrag. Och när man klarat av den finns det gott om saker att komma tillbaka till. The Blind Well som bäst kan beskrivas som en Horde mode. En del nya strikes och Gambit är en kombination av PvP och PvE som borde hålla alla fans glada i månader framöver.

Men faktum kvarstår, Forsaken är något för fansen. För dem som verkligen gillar Destiny 2 och inte slutade spela någon gång under förra hösten för att det fanns roligare spel där ute. Totalt har jag nog lagt mellan 40 till 50 timmar på Destiny 2 vilket jag känner räcker tillräckligt mycket. Gillar du spelet kommer Forsaken vara som att få lördagsgodis på en onsdag. Om du kände att spelet förlorade sin charm för 9 månader sedan kommer du inte hitta tillbaka med denna expansion.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.