Destiny 2 – End Game

I denna förra recensionen skrev jag om kampanjen och jämförde lite med det förra spelet. Nu tittar jag lite närmare på vad man gör när man är klar med kampanj och har levlat upp till level 20.

Destiny 2 är den typen av spel som börjar på allvar när du träffar leveltaket, det är nu det är dags att få tag på den bra utrustningen för att kunna genomföra de riktigt svåra raiderna. Här skiljer sig inte Destiny från många andra spel, det handlar om att göra samma saker om och om igen tills du gradvis får bättre och bättre utrustning. Och varje gå du når en viss platå känner du dig redo för nästa utmaning. Sådant kan vara väldigt frustrerande om det görs på fel sätt men som du var så har Bungie hittat ett sätt att varierar det tillräckligt mycket.

Dels har du adventure som är små miniäventyr som du kan spela. Varje tar runt 10 minuter till 20 minuter att spela och bygger ut historien lite mer samtidigt som den ger dig lite mer utrustning. Public Events är händelser som sker slumpvis på utvalda platser där alla spelare i närheten kan delta för att hjälpa till. De ger ofta bra utrustning och är ett enkelt sätt att ta sig framåt. Strikes är längre uppdrag som görs i samarbete med två andra spelare. Ofta kan de vara ganska svåra och kräver samarbete för att lyckas, men belöningarna kan vara riktigt fina. Quests är längre solouppdrag som byggs ihop av flera adventures och ge oftast något riktigt bra i slutet. Ja som ni ser så finns det gott om saker som ger dig bättre utrustning och höjer din powerlevel och när du når 265 (du är runt 200 när du är ”färsking” på level 20) kan du börja fundera på raiden.

Med allt du gör får du token, även när du bryter ner vapen och utrustning som du inte behöver. Dessa kan sedan omvandlas till bättre utrustning hos de olika karaktärerna som finns vid hemmahubben. Som ni förstår så kretsar Destiny 2 mycket runt sin utrustning och att hitta rätt kombination för att kunna ta sig an olika uppdrag. Och antingen så gillar man den typen av upplägg och kommer tillbaka för mer. Eller så tröttnar man efter ett par timmar på att nöta och lämnar spelet bakom sig. Jag tillhör helt klart grupp ett.

En av anledningarna till detta är att Destiny 2 är lättare än Destiny. Det går betydligt fortare att gå upp i powernivå och att hitta saker. Vissa har klagat på att spelet är för lätt och att för många kan göra de riktigt svåra uppdragen. Men jag känner tvärtom, Bunige försöker hitta en balans mellan att göra spelet mer tillgängligt för spelare och samtidigt göra det utmanande så att du kommer tillbaka. Och man har lyckats bra. Jag förstår att personerna som lägger 10-12 timmar om dagen på Destiny 2 tycker att det är för lätt men för mig som spelar runt 10 timmar i vecka känns balans riktigt bra just nu.

Nu är bara frågan vad Bungie har tänkt i framtiden. Jag hoppas på att spelet får samma fina support med nedladdningsbart material som det första spelet. Då kan detta bli riktigt lyckat.

I denna förra recensionen skrev jag om kampanjen och jämförde lite med det förra spelet. Nu tittar jag lite närmare på vad man gör när man är klar med kampanj och har levlat upp till level 20. Destiny 2 är den typen av spel som börjar på allvar när du träffar leveltaket, det är nu det är dags att få tag på den bra utrustningen för att kunna genomföra de riktigt svåra raiderna. Här skiljer sig inte Destiny från många andra spel, det handlar om att göra samma saker om och om igen tills du gradvis får bättre och bättre…

Review Overview

Betyg

80

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.