Destiny 2: Curse of Osiris

Så har det första planerade expansionen för Destiny 2 kommit ut, Curse of Osiris. Förra gången var det väldigt varierande i kvalité när det kommer till Destinys expansioner så frågan är om Bungie har lärt sig sin läxa och levererar en bra första expansion?

Curse of Osiris handlar om Osiris som var Ikora Reys lärare och en av de få Guardians som blivit förvisad. Sedan dess har han spenderat tid på Merkurius i något som kallas Infinite Forest som Vex byggt där. Han försöker stoppa dem från att ta över hela solsystem och forma det i sin världsbild. Spelaren blir skickad ditt för undersöka ett nytt fenomen och finner sig snart indragen i kampen mot Vex.

Så börjar de nya uppdragen och ett par timmar är det hela slut. Det är väldigt snygg och många av de nya banorna är bland de mest intressanta jag har sett hittills i Destiny 2 men det räcker inte. Det känns fattigt att ha en kampanj som är slut för de flesta spelare på tre timmar och slutar i en stor antiklimax. Osiris är en legendarisk Guardian men här får han alldeles för lite tid att vare med och historien känns urvattnad och tråkig. Jag vet inte vad jag hade hoppats på men mer än detta. Det två sista expansionerna till Destiny var riktigt bra och jag hade hoppats på mer av det.

Vi får även ny värld att spela på, Merkurius. Men den lider av samma problem, alldeles för liten och alldeles för lite att göra. Ett public event och några uppdrag räcker inte långt för de flesta spelare. Du får även en ny social hubb som känns lite som en miss då få spelare kommer hit, de flesta håller sig till The Tower istället. Vi får även två nya strikes som är intressanta men inte känns som ett större lyft.

Vi får inte heller någon ny raid utan bara ett tillägg till den redan befintliga raiden. Eater of Worlds är en ny sektion som inte tar lika lång till att klara som den gamla och ger oss nya utmaningar. Men i övrigt så är det tomt. Några nya vapen som kommer ifrån det första spelet. Sedan har vi problemet att om du inte köper denna expansion så låser Bungie dig ute ur saker som du haft tillgång som prestige raids och nightfall då man höjer level cap för dessa till 25 något man bara kan uppnå om man äger denna expansion. Sniket är bara förnamnet.

Nej jag är inte nöjd, Curse of Osiris känns ogenomtänkt och något som andas Activision och deras affärsmodell mer än något annat. Jag skulle inte rekommendera er att köpa detta om ni är stora fans av spelet. För min del har jag gått vidare till andra spel.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.