Den blomstertid nu kommer – Trailer

Tidigare idag så släpptes trailern till Den blomstertid nu kommer, filmkollektivet Crazy Pictures första långfilm. Jag passade på att ta ett kort snack med Olle Tholén, en av personerna bakom allt detta. Men först presenterar vi trailern.

Hur känns det?
Det känns bra. Allt börjar falla på plats, men det finns ingen tid till att pusta ut än. Just nu är det finputsning som gäller och sedan blir det promotion av filmen och full rulle till premiären. Och så ska vi börja fila på nya projekt, bland annat fler långfilmer.

Hur har det gått under resans gång?
Det har alltid funnits ett driv och en målbild så det har aldrig varit tal om att det har blivit för mycket, däremot så har det självklart funnits problem att lösa, men det har alltid varit problem som vi har kunnat fixa. Vi har tidigare gjort kortfilmer som har filmats på två dagar. Så detta var ett enormt steg för oss. Det har varit det värsta vi har gjort hittills, men samtidigt det roligaste vi har gjort.

Foto: Wepix

Det har varit väldigt viktigt att behålla den känslan som ÄR Crazy Pictures, så att tittarna märker att det är filmkollektivet som har gjort filmen om man har sett deras kortfilmer. De har arbetat på samma sätt som på sina tidigare projekt, genom att göra alla effekter och allting annat runtom helt eller delvis själva. Men de har även haft hjälp från andra håll för att förverkliga deras dröm. Praktiska effekter är något som dem använder sig av väldigt ofta i deras kortfilmer, och även i Den blomstertid nu kommer. Självklart finns det mycket visuella effekter också och målet är alltid att publiken ska fråga sig var effekterna är, för att det är så välgjort.

Foto: Wepix

Olle berättar också att redan några veckor efter att teasern till filmen släpptes kring jul så har filmen redan sålts till 10 länder, vilket är en fantastisk bedrift då den inte är baserad på någon tidigare förlaga och att det är en svensk film, i en genre som aldrig tidigare har gjorts i landet.

Jag är otroligt pepp på att se Den blomstertid nu kommer. Deras kortfilmer har jag sett otaliga gånger och jag vet vad dem är kapabel till att skapa. Trailern fick mig att bli otroligt lycklig. Lycklig över att dessa grabbar har haft en vision, en dröm, ett mål med deras skapande. Och att få ut ännu mer av Crazy Pictures. Filmen har premiär kring midsommar i år.

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.