Dark matter

Sex personer och en android vaknar upp på ett rymdskepp. De har inga minnen kvar av vad som skett tidigare och vilka de egentligen är.

DARK MATTER -- Season:1 -- Pictured: (l-r) Zoie Palmer as The Adroid, Alex Mallari Jr. as Four, Anthony Lemke as Three, Melissa O'Neil as Two, Mark Bendavid as One, Jodelle Ferland as Five, Roger Cross as Six -- (Photo by: Dennys/Ilic/Syfy)

Det är kontexten i den kanadensiska scifi-serien Dark matter. Serien är filmad och sänd 2015. Första säsongen är avklarad och en andra säsong på gång. Dark matter är ytterligare en serie med liknande upplägg som vi har sett i till exempel Firefly och Farscape.

Hur är då Dark matter? Jo, det är en actionbaserad scifi-serie med lite tvister här och där, Välgjort och det verkar som om det finns ett övergripande tema även om respektive avsnitt är fristående så sker det sån pass handlings- och karaktärsutveckling att det är lämpligt att se serien i ordning. Gillar du scifi tycker jag att serien är sevärd och hoppas att denna serie får leva längre än bara en eller två säsonger. Min favorit är androiden, som har snott en hel del från Data.

DM01

 

About Joakim Helmbrant

Månskensbonde som bor på subwoofersäkert avstånd från närmsta granne. Gillar dokumentärfilmer och musikfilmer (OBS INTE musikaler!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.