Dagbok för alla mina fans 1-4

Filmerna handlar om Greg, en ung kille som tar med oss genom den tuffa vardagen i middle school. Alla filmer påminner väldigt mycket om varandra, men har olika sensmoraler. Viktiga sådana, så som vänskap och syskonkärlek. 

Dagbok för alla mina fans (2010)

I den första filmen blir karaktärerna introducerade. Förutom Greg så är det hans mamma, pappa, storebror och lillebror. Storebror gör allt för att få Gregs liv till ett helsike. Bästa kompisen till Greg är en lite för överviktig och fräknig pojke som aldrig vill växa upp. Hans mamma är hans bästa vän och han använder fortfarande termer som småbarn använder sig av, vilket inte uppskattas av Greg nu när de ska börja i middle school. I skolan finns även de typiska karaktärerna för filmer som utspelar sig i skolmiljö. Den elaka, kaxiga tjejen som ska bli ordförande i elevrådet, den nördiga rödtotten med enorma glasögon och tandställning och märkliga lärare. Greg och hans bästa vän Rowley måste kämpa genom skolan där de märker att det skapas sprickor i deras vänskap. Greg skriver dagbok och ritar bilder till. Ibland får man se animerade klipp med streckgubbar som illustrerar de bilder som Greg ritat i sin dagbok, vilket ger en annan nyans i filmen. Det fungerar riktigt bra, likaså drömscenerna där Greg fantiserar om vad han vill vara eller hur hans liv hellre skulle sett ut.

Dagbok för alla mina fans – Rodrick regerar (2011)

Andra filmen är ungefär lika som den första, men handlar framförallt om relationen mellan Greg och hans enormt dryga, hårdrockande storebror Rodrick. De uppmanas av sina föräldrar att bli vänner och uppföra sig tillsammans. Det går rätt bra, tills föräldrarna upptäcker att de har haft Party när de vuxna var borta över helgen. Tredje filmen går i samma spår, men då är det dags för sommarlov och Greg är förtjust i den nya tjejen i klassen. Han upptäcker till sin glädje att hon sommarjobbar som tennisinstruktör på en county club i närheten och Greg låtsas sommarjobba där för att få hänga med henne. Men sommaren är ingen dans på rosor direkt. Greg är nära på att bli skickad till en internatskola och han tvingas gå med i scouterna för att visa sin far att han är en bättre scout än en bortskämd barnunge så att han slipper internatskolan.

Dagbok för alla mina fans – Usla utsikter (2012)

Fjärde filmen… Ja, var ska vi börja… De tre första filmerna är underhållande, med bra skådespelare och bra historier. Den fjärde filmen däremot, den är rätt usel och tramsig faktiskt. De har bytt ut alla skådespelare och i princip slopat de animerade sekvenserna. Knasiga saker utlöser varandra och det går lätt till överdrift och blir för mycket. De tidigare filmerna har också innehållit knasiga händelser, men de kommer med jämna mellanrum. Fjärde filmen är knas-sekvenser på steroider. Aldrig en lugn stund där inte. Den blir otroligt intensiv och man får plåga sig igenom hela filmen. Innan en knasig händelse hinner avslutas så påbörjas nästa och man kan lätt förutse vad som ska hända. Knas är roligt om det kommer spontant, inte när det byggs upp extremt överdrivet precis innan knaset.

Dagbok för alla mina fans – Det långa loppet (2017)

Att tänka på är att det är en barnfilm, från 11 år, så vissa saker får man acceptera. Jag har inte visat de för min äldsta på 9 år än, men tänker mig att hon troligtvis kommer uppskatta dessa. De tre första tyckte jag var trevliga och lättsamma att titta på. Bra underhållning helt enkelt. Påminner lite om längre sitcom avsnitt. Men som sagt, håll er borta från den fjärde filmen! Barnen kanske uppskattar allt trams, men jag klarar inte av att se den en gång till. Aldrig. Men då är ju frågan om det är värt att införskaffa denna box, och på det svarar jag: Absolut! Som tidigare nämnts så är de tre första filmerna underhållande och även välgjorda. Den fjärde filmen kan användas som glasunderlägg eller frisbee.

 

Filmerna handlar om Greg, en ung kille som tar med oss genom den tuffa vardagen i middle school. Alla filmer påminner väldigt mycket om varandra, men har olika sensmoraler. Viktiga sådana, så som vänskap och syskonkärlek.  I den första filmen blir karaktärerna introducerade. Förutom Greg så är det hans mamma, pappa, storebror och lillebror. Storebror gör allt för att få Gregs liv till ett helsike. Bästa kompisen till Greg är en lite för överviktig och fräknig pojke som aldrig vill växa upp. Hans mamma är hans bästa vän och han…

Review Overview

Dagbok för alla mina fans 1
Dagbok för alla mina fans 2
Dagbok för alla mina fans 3
Dagbok för alla mina fans 4

50

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.