Daddy’s Home 2

Will Ferrell gillade jag ganska mycket under hans storhetstid med Semi-Pro, Old School och Anchorman, men likt bland annat Adam Sandler och Jim Carrey så är det samma karaktär som han spelar i alla filmer. Nu har jag inte sett speciellt mycket med Ferrell den senaste tiden och hade väl ändå hoppats på att han skulle leverera någon annan typ av karaktär i Daddy’s Home 2.

Julen börjar närma sig och Brad och Dusty planerar en gemensam jul tillsammans, eftersom att de nu har blivit bästa vänner och co-dad’s sedan förra filmen. Problem hopar sig dock i form av deras egna fäder. Brad’s mjuka, kramgoa pappa och Dusty’s stenhårda, känslokalla farsa. De är varandras motsatser, precis som de huvudsakliga fäderna. Istället för grabbarnas planerade julfirande så styr Dusty’s far upp en stuga i fjällen för alla involverade, och naturligtvis blir det som när kallt möter varmt. En eufori i omaka par.

Jag var nog på helt fel humör när jag såg Daddy’s Home 2, för den gav ingenting alls. Men däremot så kan jag tänka mig att den kan vara en underhållande familjefilm under december månad. Sure, ibland dyker det upp en del underhållande skämt, men det är lite för sällan och istället drunknar rullen i trams och förutsägbara konflikter. Konceptet ”omaka par” finns i på tok för många filmer, och när de då klämmer in två stycken omaka par i samma rulle så blir det osmakligt på något sätt. Kanske för mycket av ”det goda”.

I ett sånt här fall så kan det vara svårt att slänga några funderingar kring hur skådespelet är. Är tanken att de ska spela över titt som tätt? Är det deras karaktär? Ja, ni förstår. Men däremot så finns det en bra kemi mellan Ferrell och Marky Mark som gör att det inte blir bottenbetyg. Storyn i sig är som sagt väldigt förutsägbar och därför blir hela filmen en trist kopia av valfri familjefejd/omaka-par- skapelse.

Will Ferrell gillade jag ganska mycket under hans storhetstid med Semi-Pro, Old School och Anchorman, men likt bland annat Adam Sandler och Jim Carrey så är det samma karaktär som han spelar i alla filmer. Nu har jag inte sett speciellt mycket med Ferrell den senaste tiden och hade väl ändå hoppats på att han skulle leverera någon annan typ av karaktär i Daddy’s Home 2. Julen börjar närma sig och Brad och Dusty planerar en gemensam jul tillsammans, eftersom att de nu har blivit bästa vänner och co-dad’s sedan förra filmen. Problem hopar sig dock i form av deras…

Review Overview

Betyg

40

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.