Crazy Pictures gör långfilm!

Filmkollektivet från Norrköping har släppt många kortfilmer på Youtube, med ämnen som berör, och nu är det alltså äntligen dags för deras första långfilm. Igår lade de ut ett Kickstarter-projekt för att få ekonomisk hjälp att skapa en svensk katastroffilm med Christoffer Nordenroth i huvudrollen. Målet är 300.000 kronor, och du som bidrar kan få ditt namn i eftertexterna, besöka inspelningen och mycket mer. På ett dygn är de uppe i 375.000 kronor och har alltså nått sitt mål. Jag fick chans att ställa lite frågor till Albin på Crazy Pictures.

crazyp

300.000 kronor på ett dygn. Det verkar vara ett efterlängtat projekt. Hur känns det?
Det känns helt fantastiskt att projektet har fått så bra spridning på så kort tid. Kul att folk är så peppade!

Hur kom ni på ideén till en svensk katastroffilm? Det är ju inte alls vad vi är van att se.
Det är kul att göra något eget och som kanske är något annat än vad vi är vana att se i Sverige. När denna idé dök upp så kunde vi inte släppa taget om den. Den grundar sig i att vi själva känt en distans till allt elände i världen och så började vi fundera på hur det faktiskt skulle kännas om det vi bara ser på nyheterna faktiskt skulle hända här i Sverige.

Christoffer Nordenroth är en grymt begåvad skådespelare som vi är vana att se i era produktioner, och som även har huvudrollen i er kommande långfilm. Hur kommer det sig att ni fick tag på honom?
Vi lärde känna varandra i en produktion för 8 år sen och fattade tycke för varandra, både som vänner och jobbmässigt. Sen dess har vi gjort en massa produktioner tillsammans. Christoffer har skrivit manuset tillsammans med oss och spelar huvudrollen i den här filmen.

Kommer ni satsa på nya skådespelartalanger, eller kommer vi få se några väl etablerade skådisar?
Vi vill jobba med folk som är peppa på projektet och är villiga att satsa för att det ska bli en så bra film som möjligt. Både när det gäller crew och skådespelare. Spelar ingen större roll om de är etablerade eller ej, men det kommer nog bli en blandning.

På frågan om de vill avslöja något mer om projektet är de hemlighetsfulla och vill inte alls avslöja något mer än vad vi kan läsa om på Kickstarter. Jag är ett stort fan av Crazy Pictures och har nött sönder min DVD-utgåva innehållandes Poesi För Fiskar och Den Blå Mannen. Detta är ett projekt jag garanterat kommer följa med glädje. Nu är det bara vänta till hösten 2017 då filmen, Den Blomstertid Nu Kommer, planeras ha premiär. Nedan kan ni se en teaser-trailer och bakom kulisserna material.Och för er som har missat så blev Albin intervjuad av Joakim förra året, den intervjun finns att läsa här.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_fIpWBQRI1Q[/youtube] [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ExQjww97q10[/youtube]

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.