Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Team Racing Nitro-Fueled är ett bilspel baserat på det klassiska spelet Crash Team Racing från 1999 till Playstation. Spelet innehåller samma banor, fordon och karaktärer från originalspelen fast denna gången är allt remastrat för dagens konsoler.

Activition har vart snälla nog att låta oss ta en titt på spelet på Playstation 4.

Som vanligt i dessa spel så handlar det inte bara om att köra bra, här måste man undvika fällor i miljöerna som t.ex. eldkastare, rullande stenar eller bilätande blommor. Du behöver bemästra drifting för att få boost, du får också boost på höga hopp/kullar. Det finns lådor som ger en ett vapen eller sköld. Vilket vapen det blir beror helt på slumpen. Vapnen används sedan för att stoppa de andra förarna i några sekunder så man får chansen att köra om/ifrån. Genom att samla Wumpas en frukt som liknar äpplen så får du fördelar t.ex. lite högre maxhastighet och chansen till att få tre vapen istället för ett i lådorna.

Kontrollerna är inte helt som väntat.

Det första jag lägger märke till är kontrollerna. Spelet använder sig inte standarden för bilspel som de flesta använder idag. Så man får lära sig att trycka lite annorlunda. Det fanns tyvärr inte möjlighet att sätta sina egna kontroller men jag hittade efter ett tag ett sätt att växla över till den sk. alternativa kontroller som påminner lite mer om klassiska i min bok.

Drifting-Boosten är något av en svårighet också. Den kräver att man först hoppar (R1) sedan får in perfekt drifting-vinkel, väntar in mätaren som skall fyllas upp samtidigt som du inte får avbryta driften eller nudda någon vägg. Innan mätaren blir för full måste du sedan trycka till andra hopp knappen (R2). Detta skall göras samtidigt som man styr och gasar. Väldigt svårt och tar många timmar innan jag lyckades få till alls.

Hopp-Boosten är dock mycket lättare. Helt enkelt när du är i toppen/slutet av ett hopp/backe, så hoppar du med bilen. När du landar får du sedan en boost.

Det finns även gröna plattor utplacerade som ger dig boost.

Spelet har en uppsjö av olika spelarlägen och jag tänkte gå igenom dem alla lite lätt.

Adventure läget är spelet huvudstory.

En utomjording vid namn Nitros Oxide har kommit till jorden för att erövra den. För att stoppa honom måste jag vinna racen mot många av jordens bästa förare för att bli den absolut bästa. För Nitros Oxide utmanar endast den bästa om jordens öde.

I Adventure-läget får jag åka runt på en öppen karta. Här finns det flera platåer utplacerade. Varje platå innehåller minst ett race, men oftast flera utmaningar man kan köra. Viktigast för att ta sig vidare är att vinna racen, men genom att vinna de andra utmaningarna kan man låsa upp mycket annat såsom fordon, däck, dekaler och utseenden till våra förare som kan användas även i de andra lägena.

En platå med ett CRT och ett Relic race.

Genom att vinna alla vanliga racen får jag möjlighet att tävla mot en av de andra utvalda förarna. Dessa race skiljer sig på två saker.
1. Det är endast vi två på banan
2. Den andra föraren har oändligt av en typ av vapen/specialare. Så hamnar du bakom denna så kan du få det svårt att ta dig förbi. Något orättvist men lite mer av en utmaning.

Vinner du mot föraren så låser du upp nästa område du kan köra omkring i.
Så håller det på tills du får möta Nitros Oxide själv.

Det finns gott om spelarlägen att fördriva tiden med.

Local Arcade är läget för olika spel med vänner hemma i soffan.
Här hittar vi:

Single Race/Cup Race:
klassiskt race. Upp till 4 spelare kan köra tillsammans. Skillnaden mellan singel & cup race är att singel är endast en bana medans cup är bäst av 4 race.

Battle:
I Battleläget är det inte ett race runt en bana, utan en stor yta vi alla slåss på. Här finns det fem olika lägen.


Limit battle: Flest skjutna innan tiden tar slut vinner.
Capture the flag: Rött lag mot blått. Man ska stjäla motståndarlagets flagga och köra in till sin egna flagga innan de stoppar mig och tar tillbaka flaggan. Du kan inte lämna in motståndarens flagga om din egna är ute på vift. Försten till 3 flaggor vinner. Känns ganska svårt att hitta låda & vapen, samt leta upp och träffa motståndaren innan de lämnat in ens flagga.
Grystal Grab: Samla på sig flest kristaller innan tiden tar slut. Blir du träffad förlorar du några kristaller.
Last Cart Driving: Som det låter den som står kvar sist när alla andra är utslagna vinner. Man har tre liv innan man är helt utslagen.
Steal the bacon: Detta är exakt som capture the flag, fast det finns bara en flagga i mitten på banan som vi båda slåss för att ta hem till vår bas. Flest flaggor när tiden går ut vinner.

CTR Challange: Hitta de gömda bokstäverna och vinn racet!

Time Trail
Detta är ett bra sätt att utmana sig själv i körningen. Det fungerar nämligen så att när du väl kört en bana innan och kommer tillbaka, så ser du ”spöket” av dig själv från din bästa körning innan. På så sätt kan du hitta vilka ställen på banan du behöver utveckla och bli bättre på genom att se hur det gjordes snabbast sist.

CTR Challange
Här gäller det att köra ett klassiskt race mot AI-förare samtidigt som du måste hitta tre gömda bokstäver på kartan. C,T & R. De kan vara riktigt kluriga att hitta och kan även kräva många försök för att komma åt då de kan ligga på svåråtkomliga plattformar. Inte nog med att du måste ut och plocka bokstäverna, du måste såklart vinna också.

Relic Race: Gäller att inte få panik och ta den största direkt, ta den på andra varvet istället.

Relic Race
Här gäller det att ensam köra 3 varv på en karta, du måste slå en tid som är omöjligt i normala fall. Nu finns det dock lådor med siffror på 1,2,3. Siffrorna motsvarar sekunderna som den pausar klockan. Så nu gäller det att köra snabbt och bra men samtidigt ta många lådor på vägen.

Crystal Challange:
I detta läge ser vi samma öppna kartor som i Battle. Här ligger det 20 diamanter som du skall plocka upp innan tiden tar slut. Detta är ett väldigt svårt läge för du kan tro att du åker rakt mot en diamant för att köra rakt förbi den. Om det är en liten bugg eller meningen att vara så extremt pricksäkert låter jag vara osagt. Det är dock väldigt oförlåtande om du kör in i stolpar/väggar då du förlorar dyrbar tid. Detta läget undvek jag oftast i mainstoryn.

Det går snabbt och lätt att spela online med andra.

Online:
Har man Playstation Plus är det enkelt att spela online med vänner eller helt okända människor. Det tog mig en tisdagskväll kl. 20:00 ca 30 sekunder att hitta en full lobby att spela med. Trots att jag sitter på 4G internet så flöt allt på riktigt bra. Något var dock skumt, jag kom ju näst sist. Det kan ju inte vara rätt 😉 Skämt åsido det funkade riktigt bra och kan bli riktigt kul så fort jag lär mig drifta.

Pit Stop:
När du kör race och får bra placeringar så vinner du även lite mynt. De kan du använda i Pit Stop som är en shop med dagliga deals. Här kan du låsa upp fordon, karaktärer m.m.

När du spelar får du mynt du kan handla med.

Sammanfattningsvis vill jag säga att spelet skiljer sig lite mot sina konkurrenter. Den som faktiskt vill ha utmaning kan ställa upp svårighetsgraden och få det. Jag själv fick ändra från medium till easy för att det inte skulle ta mig ett år att skriva om spelet.

Jag skulle våga påstå att de flesta som köper hem dessa spelen gör det för att utmana våra vänner och familjer. Här är det precis som väntat. Så fort alla börjar lära sig kontrollerna och kartorna så blir det mer jämnt och när det blir mer jämnt. Ja det är då den lilla paniken kommer och vi hoppar runt i sofforna. Det är riktigt kul!

Spelet är riktigt snyggt och flyter på bra mellan de något sega laddningstiderna & videosekvenserna som finns på vissa ställen. Hade även önskat något roligare musik men det funkar.

Spelet är annars fullproppat med olika lägen och över 30 kartor. Skulle ni spela så mycket att ni lärt er dem så kan ni köra dem spegelvända och då får ni 30 ”nya”! Helt enkelt är detta ett fullspäckat spel som kommer erbjuda mycket nöje för hela familjen.

Ett givet köp!

Crash Team Racing Nitro-Fueled är ett bilspel baserat på det klassiska spelet Crash Team Racing från 1999 till Playstation. Spelet innehåller samma banor, fordon och karaktärer från originalspelen fast denna gången är allt remastrat för dagens konsoler. Activition har vart snälla nog att låta oss ta en titt på spelet på Playstation 4. Som vanligt i dessa spel så handlar det inte bara om att köra bra, här måste man undvika fällor i miljöerna som t.ex. eldkastare, rullande stenar eller bilätande blommor. Du behöver bemästra drifting för att få boost, du får också boost på höga hopp/kullar. Det finns lådor…

Review Overview

Betyg

80

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.