Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

Minns ni originaltrilogin om det galna pungdjuret Crash Bandicoot och hans nemesis Neo Cortex?. Minns ni att hur ni spenderade timmar ut och timmar in för att försöka klara spelen in i perfektion. Minns ni frustrationen när du dog i mållinjen när du hade plockat alla lådor i de svåraste banorna, tålamodet att göra det om och om igen och lyckan när det väl gick vägen? Isåfall kan jag säga grattis, Crash är tillbaka, snyggare än någonsin för att få dig att känna dessa känslor igen.

Crash Bandicootspelen är för mig så som för många andra ett barndomsminne. Framför allt Crash Bandicoot 2, som ingick tillsammans med Tekken 2, Porche Challange och Apocalypse när jag fick mitt första Paystation. På den tiden så fick jag ett nytt spel om året, när jag fyllde år, så det gällde att ta vara på de som jag hade. Tanken på att lämna en bana avklarad till mindre än 100% fanns inte på kartan. Timmarna som spenderades på detta spel var alltså löjligt många. Till slut klarade jag av allt som gick och mina föräldrar, fina som de var, gav mig det första Crash Bandicootspelet, trots att det inte var min födelsedag. Lyckan eller plågan var obeskrivlig och med en liten ryckning i högra ögat satte jag in skivan i konsolen, spände blicken, värmde upp fingrarna och började om från början. Lagom till att jag var klar med den sista procenten så började den tredje och sista delen i trilogin att säljas. Mina föräldrar trodde vid detta laget att jag älskade Crash Bandicootspelen över allt annat och jag fick trean i födelsedagspresent. Jag tittade på de med ett plågsamt leende, tackade ödmjukt, satte skivan i konsolen… och började om från början.

Crash Bandocoot N.Sane Trilogy samlar alla tre spel och erbjuder enormt mycket spelglädje för pengarna. Dessutom kan du denna gång välja att när som helst byta karaktär och spela som Crashs syster Coco Bandicoot, som förvisso är exakt samma karaktär med annat utseende, men det är alltid kul med variation. Annars är nyheterna sparsmakade. Den grafiska uppgraderingen är helt bedårande. Crash, Coco och alla andra karaktärer ser bättre ut än någonsin och den nya designen kunde lätt ha tillintetgjort den kitchiga och perfekt löjliga charmen i spelen men lyckas istället höja humorn ett snäpp högre.

Det viktigaste faktorn i Crashspelen är kontrollerna och de har på gott och ont inte ändrats sedan originalspelen. Tyvärr är de aldrig så tighta som man vill att det ska vara och du kommer med störst sannolikhet dö hundratals gånger om på grund av en millisekunds feltryck eller hopp några centimeter för kort eller långt. Samtidigt som det är otroligt frustrerande så är det en fröjd när man väl bemästrat den. Det är en hatkärlek utan dess like men en hatkärlek som när man väl upplevt omöjlig att vara utan.

Sammanfattningsvis är Crash Bandicoot N.Sane Trilogy en fantastisk remaster och samling av ett av de bästa plattformsspelen någonsin skapade. Vare sig du är ny spelare eller en Carshveteran så är denna denna galna trilogi mer än värd att äga, spela, älska och hata.

Minns ni originaltrilogin om det galna pungdjuret Crash Bandicoot och hans nemesis Neo Cortex?. Minns ni att hur ni spenderade timmar ut och timmar in för att försöka klara spelen in i perfektion. Minns ni frustrationen när du dog i mållinjen när du hade plockat alla lådor i de svåraste banorna, tålamodet att göra det om och om igen och lyckan när det väl gick vägen? Isåfall kan jag säga grattis, Crash är tillbaka, snyggare än någonsin för att få dig att känna dessa känslor igen. Crash Bandicootspelen är för mig så som för många andra ett barndomsminne. Framför allt…

Review Overview

Betyg

90

About Stefan Stanisic

En film-, scenkonst- och spelnörd som bor i Malmö. Jobbar som film och teaterregissör och har tillbringat otaliga sömnlösa nätter med att försöka klara av det omöjliga uppdraget att se alla världens filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.