Comic Con Malmö 2015

bild1

Förra veckan var det dags för Malmö att ta emot det världsomfattande konventet Comic Con. Jag hade ganska höga förväntningar när jag traskade in på Malmö Mässan, men det var inte mycket som nådde upp till dessa förväntningar. 

Mässan bestod mest utav manga och serier, en del tv-spel och väldigt lite film. Liam Cunningham (Game of Thrones) och Jessica Parker Kennedy (Black Sails) var de skådespelare som besökte mässan där man kunde få fotograferas och få autografer för ett par hundra kronor. Utöver de större skådespelarna så kom det mindre kända personer från det svenska Youtube-nätverket Splay och hade frågepanel och fanträff.

Cosplay är något som intresserar många och det är flera stycken som går runt på mässan med sina mer eller mindre påkostade kostymer. Jag har sett allt ifrån riktigt snygga World of Warcraft kostymer till en pizzakartongsklädd Stormtrooper. Vissa traskar runt och har någon märklig hatt på skallen, andra går runt med fantastiska kostmer. Årets Comic Con bjöd på allt möjligt. Det var dock inte lika mycket Cosplayers som jag hade förväntat mig. Och det var få som jag inte kände igen. De flesta var karaktärer från tv/data-spel eller manga/anime.

bild3

Det fanns en del ”knallar” eller vad man nu kallar marknadsstånd på en mässa. Mängder av manga/anime-prylar, lite gamla tv-spel för överpris och Pop! figurer såldes bland annat. CDONs monter var den enda som erbjöd filmer, men det var ett väldigt litet utbud. I några montrar fanns spel-utvecklare där man fick prova på lite intressanta indie-spel. Mycket mer än så erbjöds det inte. Twentieth Century Fox skulle vara där och promota Deadpool, men det enda som syntes var en tavla av Marvel-karaktären. Warner hade en monter där de hade en stor Superman-figur och uppmaning till att instagrama vem av hjältarna i kommande Batman v Superman som är bäst.

Jag hade gärna sett någon form av utställning med till exempel filmrekvisita. Jag var på Sci-fi mässan i vintras. Där var det perfekt blandning av både det ena och det andra, de hade knallar, filmrekvisita, en Jurassic Park Jeep, nya och gamla spelkonsoller och inte mindre än fyra stycken skådespelare på plats. Om man jämför de båda mässorna så vinner Sci-fi mässan med hästlängder. Comic Con var ostrukturerat, trots att det fanns gott om plats så att mässdeltagarna kunde vara utspridda på en större yta, så hade de tryckts ihop och förvirring inträffade. Man hade kunnat hinna gå igenom hela mässan och känna sig nöjd efter tjugo minuter, och då räknar jag med att man stannar till vid ett par stånd, och provar något schysst indie-spel.

Förhoppningsvis tar de åt sig all kritik och återkommer nästa år med en grymt bra mässa med imponerande skådespelare, utställningar, mer film och evenemang.

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.