Call of Duty WW2 Resistance

Som sig bör när det gäller Call of Duty kommer det ut en hel del DLC efter att spelet har släppts som fyller på med nya banor lite de olika spellägena. Call of Duty: WW2 fick en hel del kritik när det kom för att spelet hade så få banor och nu när det första DLC släpps, Resistance, fyller Sledgehammer på med nya banor för alla spellägen.

De flesta spelar multiplayer så vi behandlar dem först. Valkyrie är inspirerad av Wolfsschanze en av de viktigaste stabsplatserna för Hitler och platsen där mordförsöket 1944 skedde. Kartan är en tätt affär med flera bunkar och få öppna ytor. Mycket hagelgevär och SMG som dominerar här. Men ganska kul ändå att spela på då man aldrig är långt ifrån striden. Occupation är en omgjord karta från Modern Warfare 3 som placerar spelarna i Paris. Kul för gamla fans av spelet och kartan flyter på bra framförallt om man spelar objektbaserade matcher. Sist har vi Anthropoid som utspelar sig i Tjeckien och har tagit inspiration från Operation Anthropoid där tjeckiska motståndsmän mördade högt uppsatta tyska officerare. Kartan är unik då den har flera våningar och en flod som delar den i mitten. Ett hel annat sätt att tänka än vad man brukar göra och attacker kan här komma både nerifrån och uppifrån.

Normalt har ett kartpacket fyra kartor och den fjärde är numera reserverad för War. War har snabbt blivit min nya favorit då jag verkligen gillar denna typ av objektbaserade multiplayer där man kan bidra även om man inte är så bra på att skjuta andra. I Resistance får vi kartan Operation Intercept där vi först skall rädda några motståndsmän för att sedan förstör radioutrustning innan det är dags för att stoppa tåget som skall frakta iväg motståndsmännen. En rolig karta med gott om utrymme för både anfall och försvar. Kanske den bästa kartan för War hittills.

Jag är ingen stor zombiespelare men det kommer med en nya karta i varje fall. The Darkest Shore är nästa kapitel och utspelar sig på en ö fylld av dimma. Dimman ställer till stora problem då det är svårt att se långt och det kan snabbt bli jobbigt då man är jagad av en grupp zombies och råkar springa åt fel håll för man inte såg. Jag var inget fan av den förra kartan och denna vann inte mig över. Zombie-mode är väldigt drivet av vilka du spelar med och hur duktiga de är på att kommunicera. Fel grupp och det är dötrist.

Skall du köpa Resistance? Är du fan av Call of Duty: WW2 hittills är svaret ett givet ja. Men jag ser inte att skeptiska spelare kommer att vinnas över av detta.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.