Blended

bild2

Trots alla floppar de senaste åren är Adam Sandler (Grown Ups 2) tillbaka i Blended. En film som tror sig kunna vara rolig och bra, men är den totala motsatsen.

Lauren (Drew Barrymore, E.T.) och Jim (Adam Sandler) är två ensamstående föräldrar som träffas på en blind date på Hooters. Den blir totalt misslyckad. Vidare bjuds Laurens vän iväg på en romantisk all inclusive-semester av Jims chef. Problem uppstår och de blir tvungen att avboka resan varpå både Lauren och Jim bokar in sig på den resan, men inser inte detta förrän de är på plats i Afrika. Lauren, Jim och deras barn blir då tvungen att ha en gemensam semester med massa pinsamma, romantiska träffar och evenemang.

bild3

Blended ska vara en komedifilm, som enligt mig har goda förutsättningar vad det gäller själva storyn men allt faller tyvärr på grund av Sandlers inblandning. Det finns många tillfällen där man kanske bör skratta men inte gör det på grund av upplägget. Sandler spelar här en relativt seriös roll, inte den adhd/tourettes killen han spelar i alla andra filmer. Tyvärr ska han försöka vara rolig och det finns en del running gags som blir väldigt, väldigt uttjatade. Barrymore gör inte speciellt bra ifrån sig heller, och trots att de båda har spelat mot varandra vid två tidigare tillfällen så finns det ingen direkt personkemi där.

Som i de flesta andra Happy Madison produktioner så har Kevin Nealon en roll och precis som tidigare så spelar han en smått sinnesrubbad man. I det här fallet spelar han en nybliven singel som nu dejtar en ny tjej som är betydligt yngre än han själv. En tjej som har en tendens att ruska på tuttarna när hon blir uppspelt. Något som sker ganska ofta i filmen och tycks vara något som regissören gärna vill spela vidare på för att locka till sig skratt. Det blir naturligtvis väldigt uttjatat och tråkigt. Det som ger filmen ett plus är de skådespelare som spelar barnen till Lauren och Jim, jag tycker de gör ett bra jobb och kör på med bra inlevelse. Det blir en del överspel, men det är inte specifikt för dessa skådisar, utan det gäller alla. Det är ju trots allt en film med Adam Sandler…

bild1

Nej, jag skrattade inte en enda gång. När jag var yngre tyckte jag att Adam Sandler var rolig och jag har skrattat många gånger till bland annat Happy Gilmore, Billy Madison och Big Daddy. Men jag kan väl säga att jag var ung och dum helt enkelt. Det är inte underligt att han och hans filmer varit nominerade till en Razzie så många gånger som de har. Största floppen Jack and Jill finns recenserad på siten, en film jag inte ens tänkt se. Adam Sandler i både den kvinnliga och manliga huvudrollen. Usch. Trots detta så lyckas han ändå göra film efter film och tycks ändå vara folkkär av någon anledning. Vill man av någon anledning se Sandler, så föreslår jag att man väljer någon av hans tidigare filmer.

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.