Battletech: Urban Warfare

Jag var en av dem som kickstartade detta spel dag ett. Personerna bakom det hade varit med och utvecklat figurspelet en gång i tiden och det kändes givet att de kunde hantera denna värld med den omsorg som krävdes. Tre år senare släpptes spelet och jag blev inte besviken. Det var ungefär exakt det jag hade förväntat mig och lite till.

Mats har skrivit en detaljrik recension om spelet läs gärna den först. Här kommer jag behandla den senaste expansionen till spelet Urban Warfare.

Det enda jag var orolig för med Battletech var när Paradox plockade upp spelet som utgivare. Jag gillar Paradox som utgivare men de har en tendens att släppa väldigt mycket nedladdningsbart material till sina spel, många gånger ganska tunna saker med lite innehåll. Urban Warfare är just det problemet.

Som namnet antyder kan man numera slåss inne i städer, något som alltid varit en del av Battletech och kul att se att det kommer till spelet. Men vad får vi för våra cirka 200 kronor? Nya stadsvärldar, två nya mechs, några nya minikampanjer och en del nya fiender. Det är allt vi får. Det känns väldigt futtigt för vad vi betalar för. Här i ligger också Battletechs problem som spel, låt mig utveckla.

Kampanjen var riktigt bra men när man hade spelat klart den fanns det inte mycket att spela för. Därför la Harebrained till ett nytt läge där man spelar legosoldater och åker runt och gör olika uppdrag. Till dessa finns flashpoints som är slags minikampanjer där man kan få riktigt fina belöningar om man har tur. Men i övrigt om du vill spela online finns det inte så mycket.

Jag hade hoppats att Urban Warefare skulle lägga på lite mer. Ge spelet lite mer kött på benen. Visst är det kul att spela legosoldater och hoppa runt och göra olika uppdrag men jag önskar att det hade funnits något mer här. Nu blir betyget inte godkänt för denna expansion.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.