Batman Eternal

Vill du läsa någon som är riktigt episkt, fyllt av action, sidohandlingar och ändå snyggt paketerat i lagom många nummer? Då är Batman Eternal serien för dig. Serien är en 52 nummer lång som kom ut en gång i veckan och ger oss en historia som har allt man kan begära när gäller Batman.

Serien börjar med en bild av Gotham i lågor och Bruce Wayne fastspänd på bat-signal. Vi hoppar sedan tillbaka i tiden. Batman och kommissarie Gordon jagar Professor Pyg och under striden avlossar Gordon sitt vapen mot en misstänkt med vapen men kulan passerar rakt igenom honom och träffar en transformator. Detta orsakar en explosion och två tåg kolliderar som följd. Detta blir starten på en större konspiration som hotar att slita Gotham i tu och låta skurkarna ta över staden.

Batman Eternal är minst sagt ett ambitiöst projekt. Scott Snyder, James Tynion IV, Ray Fawkes, Kyle Higgins, och Tim Seeley var alla med och skrev historien. Eller snarare historierna. För Eternal är inte en historia utan flera parallella. Batman kämpar för att hålla staden under kontroll. Gordon blir dömd för mord och hamnar i fängelse, Batgirl försöker hitta den som satte dit Gordon. Detta är bara några av de parallella historier som finns i Batman Eternal.

Varje nummer har också sin egen tecknare vilket bidrar till en unik stil i serien. Det kan kännas lite splittrat ibland när det blir väldigt tydliga hopp i stilar men jag gillar också hur varje historia har sin unika stil. Om du gillar serien beror nog mycket på hur du känner för formatet. Batman Eternal är tre volymer på totalt över 1200 sidor och det är mycket hopp mellan de olika historierna. Vissa är mer intressanta än andra och det finns en hel del utfyllnad som känns mest som att det är där för att få med just den kända skurken i serien. Och serien har tillräckligt många vändningar för att skurken i slutet skall komma som en överraskning. Samtidigt är det också en av seriens svagheter, utan att avslöja för mycket är det ett ganska klent val till huvudskurk. Samtidigt bygger det ihop bra med vad Scott Snyder skapade med Batman och the New 52.

Jag gillade att läsa Batman Eternal, det var aldrig tråkig och med flera parallella historier så kändes det som historien hela tiden var intressant och spännande. Den är dock inte för alla, Eternal är en väldigt lång och komplicerad historia som om du inte är ett riktigt Batman-fan riskerar att tappa sin charm ungefär halvvägs in.

Vill du läsa någon som är riktigt episkt, fyllt av action, sidohandlingar och ändå snyggt paketerat i lagom många nummer? Då är Batman Eternal serien för dig. Serien är en 52 nummer lång som kom ut en gång i veckan och ger oss en historia som har allt man kan begära när gäller Batman. Serien börjar med en bild av Gotham i lågor och Bruce Wayne fastspänd på bat-signal. Vi hoppar sedan tillbaka i tiden. Batman och kommissarie Gordon jagar Professor Pyg och under striden avlossar Gordon sitt vapen mot en misstänkt med vapen men kulan passerar rakt igenom honom…

Review Overview

Betyg

80

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.