Bad Neighbours 2

För bra precis ett år sedan recenserade jag Bad Neighbours och gav den 3½ fenixar. Den var rätt underhållande och hade en okej story. Nu är det dags för uppföljaren. Och vi alla vet vad vi kan vänta oss av uppföljare. Det är sällan man blir glatt överraskad.

Mac (Seth Rogen) och Kelly (Rose Byrne) planerar att flytta ifrån sitt hus när det börjar närma sig tillökning i familjen. De lyckas få några intressanta köpare, men har en deposition på 30 dagar. Samtidigt flyttar en ny studentförening in i grannhuset, med enbart tjejer som medlemmar. Kriget mellan gamlingarna och studentföreningen är återigen igång. Till sin hjälp får studenterna hjälp av den gamla huliganen från första filmen, Teddy (Zac Efron).

Ja, vad ska man säga? Uppföljaren har i princip samma story som den första filmen, men istället för att dra ut på det så börjar kriget ganska omgående och är inte alls lika underhållande och klokt genomfört som i första filmen.  Visst skrattar jag till några gånger under filmens gång, men storyn håller inte. Den känns för flyktig och rörig och ogenomtänkt. De få skämt jag skrattar åt är underhållande, medan vissa är bara så överdrivna, så istället för att skratta så lägger man huvudet på sned och frågar sig vad sjutton de tänkte när de tog med det där i manuset.

Skådespelet är ungefär som i första filmen. Seth Rogen är som han är i alla rullar, Zac Efron är uppenbarligen ingen barnskådis längre och har ändå helt okej talang. Rose Byrne är väl också rätt okej. Chloë Grace Moretz, som är den nye ledaren i studentföreningen Kappa Nu, är klockren i Kick-Ass. Tyvärr får hon inte lika stort spelrum i Bad Neighbours 2 och man går miste om hennes talang.

Uppföljare brukar vara dåliga, med få undantag, men jag blev rätt besviken på Bad Neighbours 2. Det är få saker som gör den sevärd, som till exempel att studentföreningen använder medlemmar utklädda till Minioner som hushållerskor med mera och några få småskratt här och där. En okej rulle att ”slökolla” på, men tyvärr inte mer än så.

För bra precis ett år sedan recenserade jag Bad Neighbours och gav den 3½ fenixar. Den var rätt underhållande och hade en okej story. Nu är det dags för uppföljaren. Och vi alla vet vad vi kan vänta oss av uppföljare. Det är sällan man blir glatt överraskad. Mac (Seth Rogen) och Kelly (Rose Byrne) planerar att flytta ifrån sitt hus när det börjar närma sig tillökning i familjen. De lyckas få några intressanta köpare, men har en deposition på 30 dagar. Samtidigt flyttar en ny studentförening in i grannhuset, med enbart tjejer som medlemmar. Kriget mellan gamlingarna och studentföreningen…

Review Overview

Betyg

40

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.