Attack on Titan 2 (PS4)

Stora, barbariska, grotestka titaner skapar elände och förödelse bland den lilla ”vanliga” mänskligheten. Så när exisistensen står vid sin spets är det upp till dig och en liten grupp revoulutionärer att stoppa de enorma jättarna. Det andra spelet i Attack on Titan serien som bygger fortfarande på mangan med samma namn är ett totalt galet och utflippat spel. 

Attack on Titan 2 är ett sanslöst snabbt spel som kräver enormt mycket av dig som spelare. Helt enkelt om du vill bemästra det så måste du engagera dig i ett dussintal timmar för att förstå dig på en klara av den väldigt annorlunda ergonomin. För att kunna hugga ner de massiva titanerna likt massiva björkar krävs det att först överhuvudtaget kunna nå upp till deras nivå. Detta görs med den såkallade ”OMD” utrustningen som närmast kan liknas vid en blandning av Spindelmannens nätsvingande med en jetpack.

Spelet må låta underligt men det är otroligt befriande känsla att svinga sig igenom den semiöppna kartan för att till slut komma fram till en av de stora titanerna och brutalt hugga ner de. Och här handlar allt om väldigt precis timing. För att kunna få den klockrena träffen på en titans hälsenor eller andra pulsådror så måste du slunga dig fram mot den i hastig fart för att sedan i precis rätt sekund trycka på attackknappen. Det är en rytmisk och skön spelstil som är mycket befriande och trevlig att spela. Men jag kan inte låta bli att tänka att det men jämna mellanrum känns som att spela ett brutalt Guitar Hero spel. För sanningen ska sägas att Attack on Titans 2 har en otroligt blodig och grym etetik. Så är du känslig för splatter och blod så ska du definitivt hoppa äver detta. Samt om du tror att det är ett barnspel… Det må vara tecknat Men det är det INTE ett barnspel.

Då jag tidigare inte spelat den första delen i spelserien eller sett hela mangan så visste jag inte så mycket om handlingen. Detta är något som jag definitivt skulle säga är en bonus men Attack on Titan 2 gör en finfin introduktion som får med dig på banorna på vad som har hänt sen sist. Handligen i själva spelet är lite sisådär och jag skulle nog aldrig säga att jag riktigt brydde mig om vad som hända med de i princip anonyma karaktärerna utan längade mest efter att få spela det röjiga spelet. Lite synd är det att utvecklarna prioriterat berättelen sekundärt då det finns en otäck och intressant histora bakomliggandes. Men jag bryr mig helt enkelt aldrig om den.

Sist så ska det nämnas att det går även att spela hela berättelsen tillsammans med en till fyra vänner online och även om jag själv aldrig testade det då ingen som jag känner ägde spelet så kan jag tänka mig att det upphöjer upplevelsen ännu ett snäpp. För just nu är Attack on Titan 2 ett kul, snabbt och intensivt spel som tyvärr riktar sig till en smal publik som förmodligen redan är sålda på serien. För även om jag aldrig trodde att jag skulle bli såld på det så längtar jag titt som tätt efter att få svinga, flyga och slåss mot elaka titaner.

Stora, barbariska, grotestka titaner skapar elände och förödelse bland den lilla "vanliga" mänskligheten. Så när exisistensen står vid sin spets är det upp till dig och en liten grupp revoulutionärer att stoppa de enorma jättarna. Det andra spelet i Attack on Titan serien som bygger fortfarande på mangan med samma namn är ett totalt galet och utflippat spel.  Attack on Titan 2 är ett sanslöst snabbt spel som kräver enormt mycket av dig som spelare. Helt enkelt om du vill bemästra det så måste du engagera dig i ett dussintal timmar för att förstå dig på en klara av den…

Review Overview

Betyg

65

About Stefan Stanisic

En film-, scenkonst- och spelnörd som bor i Malmö. Jobbar som film och teaterregissör och har tillbringat otaliga sömnlösa nätter med att försöka klara av det omöjliga uppdraget att se alla världens filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.