Assetto Corsa Competizione

Nya officiella GT World Challenge-spelet för PS4 och X-Box

Jag har alltid gillar ett härligt racingspel. Allt från Sonic All-Star till Need for Speed. Simulatorer är dock en genre inom racing jag inte vart i kontakt med tidigare. Det närmsta realistisk racing jag vart var är Colin McRae Racing på den tiden när de kom. Detta är dock något helt annat.

Klastrofobi med vyn från insidan. Som tur är kan man byta.

Jag satte mig och körde lite i träningsläget och jösses va svårt det är att hålla sig på banan. På träningen tar den dig igenom olika moment för att lära dig styrning, placering, tempo m.m.
 
Jag skojar dessvärre inte när jag säger att det tog mig nästan en timma att klara av målet att åka 3varv runt banan utan att åka utanför asfalten.  Då kan jag säga att ett varv runt banan för någon som kan tar ca 2min. 

Därefter spenderade jag ca 40min för att hitta nästa moment att hålla ”rätt” hastighet genom hela banan.  Något jag inte riktigt fick till.  Men jag hade jag iaf lärt mig att hålla mig på banan. Så jag tog ett vanligt race. Det kommer nog inte som en överraskning att jag kom sist.

Sist med hela 21 sek från 1an. Nästan 15 sek efter ALLA andra 🙂

Då beslutade jag mig på att jag skulle lägga ner minst 10 timmar på att träna. För att se om jag kunde få till en bättre placering. Nu en månad senare sitter jag här och skäms.

Totalt har jag kanske fått till lite över 3 timmar.  Det känns dock så otroligt frustrerande att sätta sig med ett spel som inte fungerar som jag är van vid. Ett spel som bara gör mig uppgiven för att jag är så dålig.

Trots mina timmar lyckas jag inte hålla mig undan botten placeringen. Spelar ingen roll hur jag kör. Varje sväng är det ett par bilar som kör om. Försöker jag blockera placeringen så knuffas jag försiktigt ut och förlorar ännu fler placeringar.  Helt omöjligt spel! 

Det gick bra. Tills jag blev utknuffad och omkörd av alla. Jag grät.

Härmed ger jag upp.  Detta är uppenbart inte ett spel för mig utan ett spel för de som älskar simulatorer.  För de som har egna rattar, stolar och tävlar i ligor som kräver att du kör timmar i sträck mot andra på nätet.

För detta är en simulator av rang.  Kör du som ett proffs måste du ha koll på allt från rätt däck för väder, däckmönstret, bensinkonsumtion. Se till att inte överhetta bromsar. Till och med sköta vindrutetorkarna vid dåligt väder. Bilen justerar du också mellan banorna. Rätt chassi och motor är viktigt.

Assetto Corsa Competizione_20200625122422

Med 24 licensierade bilar och 11 banor att tävla på alla tagna från GT3-mästerskapet, kan förare tävla mot varandra i Sprint, Endurance och Spa 24-timmarslopp, både i singel- och multiplayer-lägen.

Utvecklarna jobbar aktivt med uppdateringar och de har i veckan löst problemet med att konsolerna låg runt 30fps.  Nu får man ca 60 men lösningen har inneburit att de skruvat ner grafiken en del. Så har du möjlighet att välja mellan PC och konsol så kan PC vara alternativet för dig som vill ha mer FPS och snyggare grafik. I övrigt har jag inte upplevt några problem på min PS4 Pro.

Snygga interface & snabba laddningar.

Jag kommer inte ge spelet ett betyg.
För skall jag sätta ett betyg från min upplevelse så kommer hämnden med ett bottenbetyg. Dock är det inte ett ”spel” utan en simulator och jag är övertygad att de som kan den typen av spelen skulle kalla mig orättvis med ett botten betyg.

Så istället för ett betyg så avslutar jag med att säga, 
Är du ute efter ett lättsamt roligt racingspel ? 
Då är detta inte spelet för dig!
Är du dock ute efter en simulator som kräver träning, blod, svett och tårar! 
Då har du hittat ett spel för dig.

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.