Assassin’s Creed

Som nästan alltid blir det lite knepigt när man gör en film baserad på ett spel och jag såg den därför med låga förväntningar.

Callum Lynchs förfäder är lönnmördare som har bekämpat Tempelherreorden. Via en maskin kallad ”Animus” kan Callum återuppleva genetiska minnen av sina förfäder. Callum, som knappt vet något om varken Lönnmördarorden eller Tempelherreorden, slängs in i ett krig som pågått i flera århundraden. Samtidigt som  han utforskar sina genetiska minnen lär han sig av dem.

Om du har spelat spelen kommer du reagera på hur snabbt de slänger in dig i storyn. Ca 60 timmars spel blir 2 timmars film. Om du inte har spelat spelet tror jag filmen upplevs som bättre eftersom du inte stör dig på smådetaljerna, men du kommer nog snabbt tappa greppet om vad som egentligen händer.

Actionscenerna är snygga och om du satte dig i biografen för att se en actionrulle kommer du inte bli besviken. Jag tycker filmens största svaghet är karaktärerna eftersom man inte riktigt hinner lära känna någon av dem eller utforska djupet och utvecklingen hos dem.

Jag hade hellre velat se en trilogi där de bygger upp karaktärerna mer och inte hetsar handlingen varken i nutid eller i de genetiska minnena.

Som nästan alltid blir det lite knepigt när man gör en film baserad på ett spel och jag såg den därför med låga förväntningar. Callum Lynchs förfäder är lönnmördare som har bekämpat Tempelherreorden. Via en maskin kallad ”Animus” kan Callum återuppleva genetiska minnen av sina förfäder. Callum, som knappt vet något om varken Lönnmördarorden eller Tempelherreorden, slängs in i ett krig som pågått i flera århundraden. Samtidigt som  han utforskar sina genetiska minnen lär han sig av dem. Om du har spelat spelen kommer du reagera på hur snabbt de slänger in dig i storyn. Ca 60 timmars spel blir…

Review Overview

Betyg

60

About Samir

32 år gammal, spel/filmnörd. Har gjort mitt hobby till mitt jobb, jobbar som föreningskonsulent för Sverok och även projektledare för Spelens hus. Spelar just nu: Overwatch, Hs och Magic the gathering. Lyssnar på: Shimmerpop Favorit bok: Shades of grey av Jasper Fforde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.