Aqua Moto Racing Utopia (PS4)

Det är omöjligt att titta på Aqua Moto Racing Utopia utan att börja tänka på klassikern Wave Race till Nintendos äldre konsoler. Till skillnad från Wave Race är detta en svenskutvecklad racing-titel från det Umeå-bördiga spelföretaget Zordix. De har arbetat med titeln under tre år och nu finns spelet tillgängligt  via denna konsolgenerationens onlineaffärer samt Steam på PC.

Vi har testat Aqua Moto Racing Utopia på Playstation 4 sedan december och spelet har hittills haft en självklar plats när kontrollerna åker fram. Likt Wave Race är detta ett vattenracingspel med en härlig arkadkänsla. Skapa eller generera din egen profilkaraktär och sedan är det bara till att köra igång. Det finns tre kampanjer att spela igenom på vattenfarkoster som glider fram genom banor med skiftande och vackra miljöer. Utöver kampanjerna kan du även tävla i stunts, pressa dina tider i time trial och glida runt i leisure mode. Det finns genvägar och påskägg för dig som finkammar banorna, vi själva har troligtvis bara lyckats skrapa på ytan av alla överraskningar.

Detta är ett spel med enkla kontroller som vem som helst kan lära sig spela efter bara några enstaka banor i sin backspegel. Grafiken kanske inte hamnar i topp bland alla titlar till Playstation 4 men spelet tar ändå upp kampen om den mest prisvärda titeln i sin klass. För ynka 269 kronor får ni åtskilliga enspelarlägen och flerspelarlägen. Datorstyrda motståndarna skulle kunna behöva justeras ytterligare och det känns som att några enstaka banor är sämre optimerade än andra. Dessa klagomål är dock små och det enorma utbudet i spelet väger mångt och mycket upp för det.

Tyvärr har de blivit allt vanligare att spelutvecklare väljer bort flerspelarlägen offline till fördel för en större fokus på onlinelägen. I Aqua Moto Racing Utopia kan du uppleva fartfyllda vattenäventyr med upp till tre andra vänner samtidigt. De fyra partylägena är den del av spelet som tagit anspråk på absolut mest tid för oss offline. I favoriten auto moto hockey tävlar du mot dina motståndare om att få en puck i mål (det är inte alltid helt enkelt). När vännerna har åkt hem kan du fortsätt att köra race mot andra motståndare online.

Nedladdningsbara spel som är billigare än AAA-titlar når sällan samma breda publik eller framgångar. Aqua Moto Racing Utopia är ett av spelen som tar upp kampen mot större titlar i sin samtid och  lyckas göra avtryck. För många konsolägare är Fifa-serien det givna när det vankas sällskap. Zordix visar att bra arkadracing fortfarande är att räkna med och nog kan du låta de digitala fotbollskorna få vila lite till!

Det är omöjligt att titta på Aqua Moto Racing Utopia utan att börja tänka på klassikern Wave Race till Nintendos äldre konsoler. Till skillnad från Wave Race är detta en svenskutvecklad racing-titel från det Umeå-bördiga spelföretaget Zordix. De har arbetat med titeln under tre år och nu finns spelet tillgängligt  via denna konsolgenerationens onlineaffärer samt Steam på PC. Vi har testat Aqua Moto Racing Utopia på Playstation 4 sedan december och spelet har hittills haft en självklar plats när kontrollerna åker fram. Likt Wave Race är detta ett vattenracingspel med en härlig arkadkänsla. Skapa eller generera din egen profilkaraktär och sedan är det bara till att köra igång. Det finns…

Review Overview

Betyg

80

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.