60 Seconds! Reatomized

Ibland vill jag spela något spel för att få tiden att gå men det är inte så lång stund jag kan spela. Kanske väntar jag på att middagen skall bli klar i ungen, att någon skall ringa eller att det skall sluta regna. Jag vill inte engagera mig för mycket och lägga ner en massa tid. Och framförallt vill jag kunna avbryta utan att det känns jobbigt. 60 Seconds! Reatomized är ett perfekt spel för detta.

Om du inte känner till 60 Seconds! Reatomized är det en remaster på 60 Seconds! som kom ut 2015. Du spelar en familj i USA på slutet av femtiotalet som skall överleva efter ett kärnvapenkrig mellan USA och Sovjet. Kruxet? Du har 60 sekunder på dig när spelet börjar att samla ihop alla förnödenheter du behöver innan du hoppar ner i er bunker. Samla ihop familjen, vatten, konserver och annat som du tror att du behöver. Sedan gäller det att överleva så länge som möjligt.

Den andra delen i spelet är ett textbaserat äventyr där varje dag måste du ta olika beslut. Skall ni gå ut och utforska för att hitta fler förnödenheter? Vem skall då gå? Skall personen ha med sig något? Varje dag har en händelse som du måste ta ställning till också Kanske knackar det på dörren, öppnar ni? Det läcker från ett rör, har du tagit med dig något som kan laga det? Muterade spindlar attackerar, kom du ihåg att ta med dig några vapen?

60 Seconds! Reatomized är ett kul spel full av mörk humor och tveksamma val. Sällan är något enkelt och för det mesta dör alla på ett eller annat sätt. Men poängen är inte heller att överleva utan att försöka att klara sig så länge som möjligt och uppleva de olika knäppa sakerna som händer. Kanske Robin Hood kommer förbi och hjälper till. Eller en gammal dam som envisas med att hon behöver ammunition. Kanske något av barnen blir biten av en muterad spindel och förvandlad. Eller ni hittar en radio och kan kalla på hjälp.

Det är lätt att tro att 60 Seconds! Reatomized är ett enkelt tidsfördriv. Vilket det till viss del är också. Spela i en kvart medan maten står i ugnen. Men det finns ett djup här också för den som verkligen vill försöka överleva. Varje karaktär har sina starka och svaga sidor som du upptäcker allteftersom du spelar. Min 13-åring har lagt ner timmar i spelet på att hitta rätt kombination av karaktärer och prylar för att överleva.

60 Seconds! Reatomized är ett charmigt spel som både håller för den korta eller långa spelstunden. För mig är det ett perfekt spel att ha på mobilen eller datorn i väntan på något annat.

Ibland vill jag spela något spel för att få tiden att gå men det är inte så lång stund jag kan spela. Kanske väntar jag på att middagen skall bli klar i ungen, att någon skall ringa eller att det skall sluta regna. Jag vill inte engagera mig för mycket och lägga ner en massa tid. Och framförallt vill jag kunna avbryta utan att det känns jobbigt. 60 Seconds! Reatomized är ett perfekt spel för detta. Om du inte känner till 60 Seconds! Reatomized är det en remaster på 60 Seconds! som kom ut 2015. Du spelar en familj i…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.