28 Hotel Rooms

En namnlös man spelad av Chris Messina (Ruby Sparks) och en namnlös kvinna spelad av Marin Ireland (Hope Springs) träffas på en rad olika hotell och inleder en hemlig relation. Rätt tidpunkt för att gå vidare och lämna sina offentliga liv verkar aldrig inträffa.

28 hotel rooms 01

28 Hotel Rooms är en debutfilm skriven och regisserad av Matt Ross som för mig endast är känd som skådespelare i American Psycho (där han spelade smygbögen Luis Carruthers). 28 Hotel Rooms påminner mig omedelbart om Richard Linklaters Before-filmer. Vi får även här följa ett kärlekspar som i anonymitet är dem som de helst vill vara. Eftersom Ross berättar en historia som sträcker sig över en längre tidsperiod, det framgår aldrig exakt under hur lång tid den utspelar sig, på under 80 minuter blir 28 Hotel Rooms mer ögonblicksfångad än Linklaters filmer. Några längre filosofiska diskussioner finns det inte tid för. Allting kretsar kring den fysiska lusten som övergår till kärlek.

28 hotel rooms 02

Precis som Messina och Ireland lever man i filmens otrohet även som tittare. Det blir angeläget att de två ska träffas och få varandra. Visst förs deras respektive på tal emellanåt, men jag glömmer helt bort det omoraliska i otrohet. Det är först mot slutet av filmen som jag tänkte på de svikna som i flera år blivit bedragna av sina älskade. Jag hade gärna fått reda på hur många år det hemliga paret träffas i filmen. Det är befriande att slippa repliker om hur länge sedan det var de sågs sist och att Ross i stället gör ett försök att visa tidens gång genom exempelvis Messinas skägg. Men de korta scenerna på hotellrummen gör inte att jag känner av desperationen som finns hos främst honom. Hans ilska i de två grälscenerna blir obefogad och överspelad när jag inte befinner mig där han är.

28 Hotel Rooms var en trevlig överraskning som jag inte alls kände till innan jag såg den. Det är ingen film som kommer att förändra ditt liv, men du kommer att få en spännande dryg timme framför TV:n.

En namnlös man spelad av Chris Messina (Ruby Sparks) och en namnlös kvinna spelad av Marin Ireland (Hope Springs) träffas på en rad olika hotell och inleder en hemlig relation. Rätt tidpunkt för att gå vidare och lämna sina offentliga liv verkar aldrig inträffa. 28 Hotel Rooms är en debutfilm skriven och regisserad av Matt Ross som för mig endast är känd som skådespelare i American Psycho (där han spelade smygbögen Luis Carruthers). 28 Hotel Rooms påminner mig omedelbart om Richard Linklaters Before-filmer. Vi får även här följa ett kärlekspar som i anonymitet är dem som de helst vill vara. Eftersom Ross berättar en…

Review Overview

Betyg

60

About Mattias Berg

Tittar gärna på filmer från barndomens 80-tal och äldre filmer jag missat. Föredrar drama och prettofilm framför action. Ser storfilmer och försöker förstå samtiden, men misslyckas för det mesta. Favoritregissörer: Lars von Trier, Michael Haneke, P.T. Anderson m. fl. Älskar även Star Wars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.