2018 års filmer del 1

2018 har precis börjat och vi på Filmfenix ser fram emot ett fullmatat filmår. Med så mycket film kan det vara svårt att veta vad man skall se men vi har frågat vår redaktion och de kom tillbaka med 16 filmer du bör se. Här är de åtta första.

Den blomstertid nu kommer
Filmkollektivet från Norrköping som har rönt stora framgångar med deras kortfilmssamlingar “Poesi för fiskar” kommer nu äntligen med en långfilm. Svensk katastroffilm är inget vi är van vid, men jag har enormt förtroende för Crazy Pictures. Deras kortfilmer har jag sett otaliga gånger och de vet verkligen hur man arbetar med både cgi och praktiska effekter. De kommer garanterat bryta ny mark inom svensk film.

Ready Player One
Steven Spielberg adapterar boken från 2011 med samma namn. Året är 2045 och Wade Watts flyr verkligheten genom VR-världen The Oasis. Fullspäckad sci-fi-action med mängder av popkulturella referenser lockar mig till att se Ready Player One, och sedan så misslyckas sällan Spielberg att leverera.

Jurassic World: Fallen Kingdom
Jurassic Park är min favoritfilm och jag tyckte att Jurassic World var helt okej. Trailern till Fallen Kingdom gav mig dock inte stora förhoppningar, men jag ser ändå fram emot uppföljaren. Att få höra Ian Malcoms klassiska citat “Life finds a way” igen efter 25 år lockar ju verkligen en del. Jag tror att jag kommer bli besviken, men då är jag medveten om det. Jag ska se den.

Downsizing
En intressant tanke om att göra en “Älskling, jag krympte barnen”- effekt i verkliga livet och krympa jordens befolkning för att undvika överbefolkning. Ända sedan jag såg trailern så blev jag glatt överraskad. Pär har redan sett den och recenserat den och han gav den ett mycket bra betyg. Jag kommer nog absolut inte bli besviken.

Solo – A Star wars Story
Från början kändes inte detta som filmen jag hade valt som andra ”sido”-film till Skywalker-trilogierna. Å andra sidan var inte Rogue One den berättelsen jag hade valt först heller. Med episod 7, 8 och Rogue One har Disney visat att de förvaltar sin franchise väl. Trots inspelningsproblem och byte av regissör, är Solo – A Star Wars Story en av de filmer jag ser mest framemot i år. Nej, det finns inte ens en trailer…

The Predator
Finns det någon som var nöjd med Predators? I år kommer Shane Blacks The Predator och skall väcka denna döda franchise till Liv. Om Black tar till vara på de två första filmernas ton och tramsigare inslag kam detta bli en riktig skön popcornfilm att se på bio. Samtidigt behöver vi få se något nytt för att motivera denna nya film. Med respekt för en del av regissörens filmer är jag försiktigt positiv pch nyfiken.

Halloween
Som självutnämnd slasherfilmexpert, med Alla helgons blodiga natt som favoritfilm i genren, är jag rysligt sugen på Halloween som har premiär i oktober (som sig bör). Den gamle skräckgubben John Carpenter står för manuset, Malek Akkad, son till Mustapha som var verkställande producent till originalet, är producent och Jamie Lee Curtis återvänder en sista gång som Laurie Strode. Mycket är alltså sig likt sedan första filmen anlände för 40 (!) år sedan, och undertecknad är således hoppfull att detta blir den första vettiga Halloween-rullen sedan Halloween H20 (1998).

Deadpool 2
Deadpool gick raka vägen in i hjärtat på mig utan någon som helst förvarning. Hade inga förväntningar alls inför biobesöket – slutade med att jag satt och garvade så jag nästan grät, flera gånger. Mer av denna humor och en häftig skurk önskar jag mig i Deadpool 2. Josh Brolin som Cable känns även som ett trevligt tillskott så här på förhand.

About Filmfenix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.