11 saker du bör tänka på om du är med i en skräckfilm

Av någon anledning tycks inte någon skräckfilmskaraktär sett någon film i denna genre. Scream är dock ett undantag, MEN där karaktärerna ändå missar alla de klassiska klyschor dessa filmer innehåller. Därför har jag gjort en lista på 11 saker man bör tänka på om man är med i en skräckfilm. 

jagvetvaddugjorde

Mördaren har MINST två liv
Om du tror att du dödat mördaren/monstret, döda det igen. Kommer garanterat försvinna eller ha ihjäl dig när du vänt ryggen till.

Ha alltid med dig extra batterier till ficklampan
Batteriet kommer ganska säkert ta slut om du befinner dig på ett läskigt ställe där ljus är ett måste.

Undvik att ha sex
Du och din eventuella partner kommer garanterat få besök och bli brutalt mördad.

cabininthewoods

Var stadig på benen
Snubblar du är det kört för dig, oavsett hur långt efter gärningsmannen är så kommer du ha problem att resa dig upp och hen kommer hinna ikapp.

Undvik läskiga stugor
Varför ska man uppsöka läskiga stugor eller platser? Gå helt enkelt därifrån bara. Stugan är övergiven av en anledning.

Alternativa kommunikationssätt
Ha lite olika alternativ utöver mobiltelefonen så du kan kontakta omvärlden. Du kommer med största sannolikhet inte ha någon mottagning oavsett var du befinner dig.

Säg aldrig ”Jag kommer snart tillbaka”
Du kommer inte tillbaka. Mördaren kommer vara på den plats du ska besöka, precis som att hen har väntat på att du ska komma dit.

fridaythe13th

Ta cykeln istället för bilen
Bilen kommer inte starta. Antingen inte alls eller precis när mördaren står vid din sida. För att vara på den säkra sidan, ta ett annat färdmedel.

Spring inte in i skogen
Ta vägen som leder mot byggnader istället. Tätskog är aldrig bra. Inte ens i dagsljus. Deltar du dock i en skräckfilm kan du glömma att se dagsljus över huvud taget, då det kommer vara mörkt oavsett tid på dygnet. Det blir läskigare då.

Ta inte något som inte tillhör dig
Det tillhör oftast någon form av ond varelse som garanterat kommer vilja komma åt dig och det du har tagit. Lär dig skilja på ditt och mitt. Så vida det inte gäller någon form av vapen eller fordon som kan hjälpa dig på traven.

Var en kvinna
Om du nu är med i en skräckfilm, se då till att vara av det kvinnliga könet. Det är alltid kvinnan som överlever. Män är inte kapabla till att överleva en skräckfilm. Anledning okänd.

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.