Wonder Woman Bloodlines

Wonder Woman är den första filmen i DC Extended Universe som faktiskt var bra och lockade publiken till biosalongen. Så det kanske inte är så konstig att DCAMU nu får sin egen originstory för Wonder Woman i Bloodlines.

Filmen tar sin början för vem år sedan när främmande monster från en annan planet attackerar några flygplan från US Air Force. Piloten Steve Trevors tvingas kraschlanda på en ö i närheten. Denna ö visar sig vara Themyscira där Diana bor med sin mamma som är drottning över amazonerna. Diana inser att monstren som attacker Trevors är ett hot mot hela jorden och lämnar Themyscira trots att hon vet att hon inte kan komma tillbaka. I New York flyttar hon in med doktor Julia Kapatelis och hennes dotter Vanessa. Fem år senare är Diana etablerad som hjälte i form av Wonder Woman när hotet från rymden återvänder. Men vad hon inte vet att någon som står henne nära också är beredd att offra allt för att få krossa henne.

Som jag har skrivit tidigare så är DCAMU en egen variant som berättar kända historier från serietidningar men oftast med en egen variant på det hela. Denna gång ligger fokus på att berätta Dianas historia och vad som gör henne till Wonder Woman genom att hoppas fram och tillbaka i tiden. Det är inte bara att Diana lämnar Themyscira trots att hon vet att hon inte kan komma tillbaka utan även hennes relation med Julia och Vanessa Kapatelis som är viktigt. Denna gång är det DCs New 52 som står för inspirationen till Wonder Woman, så istället för första världskriget är det modern tid när Diana kommer till New York.

Här står familjen i fokus, som så ofta i Wonder Woman, när Diana tvingas slåss mot Villainy Inc. och Doctor Poison så hotas inte bara hennes riktiga familj utan även den som tog inne henne när hon kom till vår värld. Men det är samtidigt Vanessas resa som är den mest intressanta här. Hur hon går från osäker ung tjej till en medveten kvinna med ett mål i sikte. Inte att Diana är tråkig men hennes resa är inte lika intressant. Hennes resa tar henne runt jorden där hon slåss mot Villainy Inc. som inkuderar flera av hennes mest kända fiender som cheetah och Dr. Cyber.

Samtidigt är det underhållande och aldrig tråkigt. Filmen startar i hög fart och släpper aldrig foten från pedalen. När vi kommer till slutet så tror jag inte kommer att tycka att man har haft tråkigt. Om du gillade spelfilmen tror jag att denna film kommer att passa dig.

Animationsmässigt håller filmen acceptabel kvalité. Många av actionsscenerna är välanimerade och det ser oftast bra ut. Men bakgrunderna kan vara lite livlösa och scener där folk bara står och pratar ser inte alltid bra ut. Röstmässigt är det dock bra kvalité rakt igenom, från Rosario Dawson som Wonder Woman, Jeffrey Donovan som Steve Trevor till Marie Avgeropoulos som Vanessa Kapatelis.

Wonder Woman är den första filmen i DC Extended Universe som faktiskt var bra och lockade publiken till biosalongen. Så det kanske inte är så konstig att DCAMU nu får sin egen originstory för Wonder Woman i Bloodlines. Filmen tar sin början för vem år sedan när främmande monster från en annan planet attackerar några flygplan från US Air Force. Piloten Steve Trevors tvingas kraschlanda på en ö i närheten. Denna ö visar sig vara Themyscira där Diana bor med sin mamma som är drottning över amazonerna. Diana inser att monstren som attacker Trevors är ett hot mot hela jorden…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.