Wonder Woman 1984 släpps i jul – trots allt!

Wonder Woman 1984 undviker ytterligare en fördröjning och släpps nu direkt till streaming på HBO Max denna jul tillsammans med en biopremiär.

När Corona-pandemin fortsätter härja och många biografer har stängt, släpps storfilm efter storfilm direkt på strömningstjänsterna. Tidigare i höst lanserade Disney en av årets största filmer, Mulan, direkt på Disney+, då som betalfilm. En av julens (förväntade) största biolanseringar Soul flyttades också nyligen direkt till Disney+.

Disney’s Mulan © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Tidigare kom det fram att MGM har haft seriösa förhandlingar med bland annat Amazon, Apple TV+ och Netflix om försäljning av rättigheterna till Jams Bond: No Time To Die. Kravet på 600 miljoner dollar var dock i största laget för streamningstjänsterna, så ännu så länge verkar det som om vi tidigast får se Daniel Craig axla rollen som 007, för sista gången, på bio i april nästa år.

Corona-lockdown har redan skjutit upp biopremiären på den kommande superhjältefilmen fyra gånger. Ursprungligen skulle vi få se Gal Gadot som Wonder Woman på bio 5 juni.

Warner Bros. Pictures har låtit meddela att deras sedan länge försenade storfilm Wonder Woman 1984 kommer att släppas på juldagen.

Filmer kommer att släppas både på amerikanska biografer och HBO Max den dagen. Internationellt, där HBO Max inte är tillgängligt, kommer filmen att få biopremiär den 16:e december.

”Det är dags. Vid något tillfälle måste man välja att dela den kärlek och glädje som man har att ge”, skriver regissören Patty Jenkins på sin Twitter. ”Vi hoppas att filmen ska skänka er lite glädje i jul. Se den PÅ BIO där det är säkert.”

Frågan är om detta går att genomföra då 50% av alla amerikanska biografer är stängda. Många filmbesökare är dessutom fortfarande tveksamma till att gå på bio.

Hur det bir i Sverige med dess nya restriktioner återstår att se, men troligen får filmen inte premiär i Sverige förrän efter den 22 december.

Källa: Deadline

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.