Wireless Horipad (Switch)

Alla konsoler kommer med sina egna handkontroller men även med en uppsjö av tredjepartsutvecklade dito. Skall du har fyra officiella gamepads från Nintendo till din Switch kommer det att bli en dyr historia. För många blir det därför aktuellt att kolla på alternativ, det är här Hori kliver in med sin officiellt licensierade Wireless Horipad.

Pikachu pryder vår recensionsenhet.

Företaget Hori har varit med i konsolspelarnas medvetande nästan lika länge som varje hushåll haft en spelkonsol under tv:n. De är alltså medvetna om vilken kvalité som konsolspelare förväntar sig av sina produkter. Kvalitétsmässigt blir detta tydligt direkt när jag håller i denna trådlösa handkontroll. Även om enheten är betydligt lättare än Nintendos pro controller, känns plasten gedigen och handkontrollen utstrålar en känsla av kvalité.

Alla knappar på framsidan känns stabila men tyvärr är kontrollens triggerknappar (ZR och ZL) stora och tråkiga. Steget mellan neutralt läge och intryckt är inte tillfredsställande alls eftersom motståndet inte finns där. Spakarna på kontrollen är däremot det närmsta pro controllern jag har upplevt att någon tredjepartsutvecklare har uppnått hittills. Storleken på kontrollen är något större än pro controllern och ligger mer tight i min hand. För mig som har medelstora händer ligger den perfekt i handen. Vet ni med er att ni har mindre händer bör ni dock prova handkontrollen innan ni köper den.

För 500 kronor får ni alltså en handkontroll som klarar av att göra allt en pro controller gör, minus en rumble-funktion samt en batteritid på tjugo timmar. Ni får inte heller med en sladd att ladda er nya kontroll med såvida ni inte har en USB-laddare eller dator att stoppa in den medföljande sladden i. Avvägningen ni måste göra är om en längre batteritid och rumble-funktion är värd ytterligare hundrafemtio kronor för er? Då skall ni också betänka att det är standardversionen av Nintendos handkontroll. Eftersom Horis gamepad är officiellt licensierad kan ni få de med olika motiv för utgångspriset. Vi fick en enhet med Pikachu-motiv att recensera. Det finns även varianter med Super Mario- och Zelda-motiv att välja mellan.

Wireless Horipad laddas via USB-C.

Horis trådlösa handkontroll är i slutänden en billigare variant av Nintendos egen pro controller. För hundrafemtio kronor mindre får du leva med att inte ha en rumble-funktion och lite kortare batteritid. Du får dock en gedigen kontroll som troligtvis passar er med större händer bättre än Nintendos gamepad. För mig är Nintendos officella handkontroll fortfarande första valet. Men har du ofta vänner över som spelar är detta en fullgod kompromiss du kan låna ut utan att skämmas. Ska du ut och resa är det även en bonus med alla sparad vikt, då kanske det är denna enhet du skall ta med dig?

Alla konsoler kommer med sina egna handkontroller men även med en uppsjö av tredjepartsutvecklade dito. Skall du har fyra officiella gamepads från Nintendo till din Switch kommer det att bli en dyr historia. För många blir det därför aktuellt att kolla på alternativ, det är här Hori kliver in med sin officiellt licensierade Wireless Horipad. Pikachu pryder vår recensionsenhet. Företaget Hori har varit med i konsolspelarnas medvetande nästan lika länge som varje hushåll haft en spelkonsol under tv:n. De är alltså medvetna om vilken kvalité som konsolspelare förväntar sig av sina produkter. Kvalitétsmässigt blir detta tydligt direkt när jag håller…

Review Overview

Betyg

70

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.