Wild Target

Förra gången som jag dök ner i arkivet så sprang jag på en fruktansvärt dålig film. Den här gången tog jag en film helt på måfå igen och undrade vad som komma skulle. Den här gången gick det bättre.

Bill Nighy spelar lönnmördaren Victor Maynard som får i uppgift att ta kål på Rose, en listig tjuv som precis har lurat en miljardär med en falsk målning. Men det går inte riktigt som någon av dem hade tänkt sig. Victor räddar istället livet på Rose och blir lite förtjust i henne på kuppen. Han beslutar sig för att skydda henne istället för att döda henne. På vägen träffar dem på Tony, en ung pojkspoling som handtvättar bilar till vardags. Victor ser mycket av sig själv i honom och tar pojken under sina vingar.

Wild Target är en underhållande actionkomedi med några av Englands bästa skådespelare, Bill Nighy, Emily Blunt och Martin Freeman. Även Rupert Grint är med som karaktären Tony. Och det är ganska intressant att se honom i ett annat sammanhang än Harry Potter. Han har ju inte lyckats lika bra som HP-kompisarna Daniel Radcliffe och Emma Watson med att visa vad han går för. Men han är en helt okej skådespelare utanför rollen som Ron Weasley tycker jag. Men bäst av alla är Blunt. Hon briljerar som småknasig, halvblåst, cool tjuv.

Storymässigt så känns det igen. Det finns många historier som är ungefär lika, där någon ska göra något, men ändrar sig och så vidare. En lagom dos humor och en lagom dos allvar gör att Wild Target trots allt är en underhållande och lättsam film. Bara det att se en spraytanad Martin Freeman i lite för stora löständer är en av anledningarna till att se filmen.

Filmen är en remake av den franska filmen Cible émouvante från 1993. Manusförfattaren av denna nyversion är Lucinda Coxon som också skrivit den prisbelönta The Danish Girl. I registolen ser vi Jonathan Lynn, som även har regisserat Oss torpeder emellan och Nunnor på rymmen. Han är även den som regisserade och skrev manus till Clue, som baserar sig på det folkkära brädspelet Cluedo. Inte allt för starka namn bakom kameran, men som sagt, framför kameran så är det några av Englands största stjärnor. Och de briljerar.

Förra gången som jag dök ner i arkivet så sprang jag på en fruktansvärt dålig film. Den här gången tog jag en film helt på måfå igen och undrade vad som komma skulle. Den här gången gick det bättre. Bill Nighy spelar lönnmördaren Victor Maynard som får i uppgift att ta kål på Rose, en listig tjuv som precis har lurat en miljardär med en falsk målning. Men det går inte riktigt som någon av dem hade tänkt sig. Victor räddar istället livet på Rose och blir lite förtjust i henne på kuppen. Han beslutar sig för att skydda henne…

Review Overview

Betyg

70

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.