Wild Rose (Blu-Ray)

Wild Rose är en gripande historia om att slitas mellan sina drömmar och det vardagliga livet. “Tre ackord och sanningen”

Jessie Buckley som Rose-Lynn Harlan i WILD ROSE

Rose-Lynn (Jessie Buckley) har avtjänat ett tolvmånaders fängelsestraff när hon kommer hem till sina två barn och sin mamma (Julie Walters). En mamma som har tagit hand om hennes barn och har skött det mesta i hennes frånvaro. Rose-Lynns dricker, ignorerar sina barn, vägrar ta ansvar och har bara ett mål i sikte, nämligen att lämna Glasgow för att ta sig till Nashville och bli en hyllad countrystjärna. Hon börjar städa hemma hos den välbärgade Susannah (Sophie Okonedo) då öppnar sig en möjlighet att förverkliga den drömmen. Men till vilket pris ska hennes dröm få gå i uppfyllelse?

Jessie Buckley som Rose-Lynn Harlan i WILD ROSE

Wild Rose är en stark historia som levererar hopplösheten på ett trovärdigt sätt och för ryggrad i berättelsen står samspelet mellan Rose-Lynn och hennes mamma.

Stjärnskottet Jessie Buckley lyser både som skådespelare och musikartist i rollen som Rose-Lynn. Hon sjunger både själv och har varit med att skriva musiken i filmen. I andra musikfilmer så kan handlingen ibland kännas sekundär till sångnumren, men här görs det med stor finnes. Wild Rose har flera, fina, välspelade och välregisserade sekvenser, för regin står Tom Harper som vi tidigare sett bakom filmer som The Aeronauts (2019) och Krig och fred (2016).

Till skillnad från A Star is Born (2018) så har Wild Rose ingen låt som kommer fastna på hjärnan hos tittarna, utan det som ger mig det starkaste intrycket av filmen är de starka scenerna mellan familjemedlemmarna. Hur Rose-Lynn sviker löftet om att ta med sina barn till stranden, för att istället lämna av dem hos en barnvakt och åka för att repetera inför ett viktigt uppträdande. Hur hon än vänder och vrider på det är det alltid någon hon tvingas svika, vare sig det är de människor hon älskar eller det hon älskar att göra. Att slitas mellan att få ihop vardagen och slitas mellan vad ens innersta drömmar skriker om att få göra är något jag kan relatera till.

Mamma Marion (Julie Walters) och Rose-Lynn Harlan (Jessie Buckley) i WILD ROSE

Utgåvan: Blu-ray utgåvan ger oss en god Full HD-bildkvalitet och ljudet är lika så bra. Det som är synd är att Wild Rose som Blu-ray utgåva är något av en besvikelse, inget extramaterial eller någonting som gör den speciell att äga i fysiskt format. Extramaterial finns på andra importutgåvor men lyser med sin frånvaro här. Men filmen är bra och jag rekommenderar att ni ser den ändå!

Wild Rose är en gripande historia om att slitas mellan sina drömmar och det vardagliga livet. “Tre ackord och sanningen" Jessie Buckley som Rose-Lynn Harlan i WILD ROSE Rose-Lynn (Jessie Buckley) har avtjänat ett tolvmånaders fängelsestraff när hon kommer hem till sina två barn och sin mamma (Julie Walters). En mamma som har tagit hand om hennes barn och har skött det mesta i hennes frånvaro. Rose-Lynns dricker, ignorerar sina barn, vägrar ta ansvar och har bara ett mål i sikte, nämligen att lämna Glasgow för att ta sig till Nashville och bli en hyllad countrystjärna. Hon börjar städa hemma…

Review Overview

Filmen
Utgåvan

63

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.