What/If

Netflix har släppt sin nya serie What/If: en blandning mellan drama och thriller med fokus på hemligheter, moral och hur snabba beslut kan bli ödesdigra.

Jane Levy och Renée Zellweger som Lisa Donovan och Anne Montgomery


Lisa Donovan har skapat en medicin och vill få ut den på marknaden för att rädda liv. Till sin förvåning erbjuder den (ö)kända affärskvinnan Anne Montgomery henne hjälp med endast ett krav: en natt med Lisas man som tack. Det låter mörkt, sexigt och smart men lever det upp till förväntningarna?

Låt mig börja med att Renée Zellweger spelar en av huvudrollerna som den lika mäktiga som manipulerande multimiljonären Anne Montgomery. Renée är enligt mig en skådespelerska vars talang hamnade i skymundan på grund av hennes roll i de överskattade (och något nedlåtande, ärligt talat) filmerna om Bridget Jones. Hon tillhör dock Hollywoods elit, och i What/If får hon äntligen skina. Karaktären Anne Montgomery är definitionen av mörk, sexig och smart.


Resterande delar av serien då? Nja, ärligt talat. Visst är det lite spännande i början men mer än första halvan av säsongen går alldeles för sakta och fokuserar för mycket på maktspelen i affärsvärlden för att tittaren ens ska förstå vad serien går ut på. I de sista 3-4 avsnitten öppnar sig dörrarna och det trycks in flertalet mord, mordbrand, en renodlad psykopat, ja ni hör ju själva.. Det saknar balans så att säga.

Hade innehållet fått en jämn fördelning hade What/If mycket möjligt kunnat vara en av vårens toppserier då grundidén är god och skådespelarna (med undantag av Blake Jenner som Sean) duktiga. Tyvärr lyckas de inte knyta ihop vad som blir ett totalt virrvarr av trådar där det enda som går att urskilja är vilken helt egen nivå Renée Zellweger är på.

Samantha Marie Ware och Keith Powers som paret Angela och Todd Archer som också stöter på såväl moraliska som farliga problem

About Melody Nikki

En 20-nånting kalmarit som spenderar alldeles för mycket tid framför tv-serier och skräckfilmer. Ju konstigare och mer brutalt, desto mer faller det mig i smaken. Skriver mest hela tiden, drömmer om ett framtida arbete som kultur-och nöjesjournalist, och brinner, förutom för medieämnen, för feminism, anti-rasism, hip hop, hudvård, memes, filosofi och teknik. Samt dokusåpor, men det är inget jag erkänner i första hand... Kontakt: nikki@filmfenix.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.