VR: Synth Riders – Bättre än Sex ?

Det går knappt att prata om VR utan att Beat Saber nämns.
Ni vet musikspelet där man slår på flygande kuber likt en Jedi-Master i takt till musiken.

Jag förstår varför. Handen på hjärtat så är det en av anledningarna att jag skaffade VR. Det var så häftigt och roligt på samma gång. Dock som med många andra spel kommer det en tid när det bara blir liggandes.

Men så en dag hittade jag ett demo på Synth Riders som jag testade. Vilken nykärlek till genren jag fick. Jag kontaktade utvecklarna Kluge Interactive och de såg till att ordna mig ett recensions ex och jag kunde ta mig ett djupdyk.

Spelet har tre lägen. Solo, Multi och Party.

Solo – Klassiska:
Du står på en fast plats och dina händer är nu bollar. Normalt en blå och en rosa hand/boll.  När musiken kommer ser du bollar och linjer som kommer mot dig i samma färger och du skall då placera dina händer så du träffar bollarna med rätt färg och följa linjerna.

Det kan komma gröna bollar och då kan du välja vilken hand du vill, men du måste ta alla följande gröna med samma hand.  Det kan även komma guldiga bollar och de måste tas av båda händerna.

Det gäller då att ta så många bollar man kan i rad för att bygga på poängen. Dina poäng kan du sedan jämföra globalt, lokalt eller mot dina vänner i spelet.

Party mode:
Som klassiska läget men med en topplista som är lokal och personlig. Där den som spelar kan ange ett namn manuellt i slutet av låten för att placera sig på en topplista. Vem på festen blir bäst på den låten ?

Multiplayer:
Här hittade jag av en slump mitt kall i livet.  När jag startade spelet stod det något om ett nytt läge och jag råkade klicka mig vidare och vips så stod jag bredvid någon annan kille som pratade med mig. 

Synth Riders har nu börjat med lobbys. Du kan starta en själv eller gå med i andras. Upp till 10 personer kan samtidigt köra samma låt. Under spelets gång kan man prata med varandra och det är väldigt underhållande. Du har även en röst som håller dig informerad om din placering vilket oftast funkar bra. Kan bli jobbigt om man är två som är lika bra och vi hela tiden byter plats med varandra. Är man en vinnarskalle som mig så triggas man igång extra mycket när man hör att man är någon hack i häl eller att man precis förlorat en position.

Kom på plats 3 av 10. Yaay. Här kan man se hur alla klara sig. BLIXT= Inga missar.

Vill man öka utmaningen kan man aktivera powerups.
Det är lite som Mario Kart. Det kommer en specialboll som du måste ta. Vad man får och vem man använder den mot blir slumpmässigt, men du kan Skicka Invaders-fiender som gör det extra rörigt på motståndarens spelbana, du kan byta färg på bollarna, öka hastigheten, ändra storlek från mini, mini bollar till gigantiska eller tom göra bollarna osynliga så man måste se placeringen långt bort innan de blir osynliga och gissa vart de borde komma.

Till sist kan man öka svårigheten genom att låta banan snurra runt om dig, så du som spelare kan behöva snurra runt istället för att stå fast som man normalt gör.

Det finns många små detaljer som skiljer spelet från BeatSaber och inställningarna känns nästan oändliga. Det stora tycker jag personligen är att du blir mer rörande med hela kroppen. I vissa låtar känner jag mig som en varieté-dansare för att i andra låtar känna mig som en superhjälte som flyger runt och slåss mot sina fiender. Det blir en helt annan kroppslig inlevelse för mig och spelet gör det extra bra med ljud och andra effekter i spelet som får mig att känna mig inne.

Här kan man olikt andra spel lägga till egna låtar också. Det finns en portal där det idag finns ca 800 färdiga låtar som du kan ladda ner med några få knapptryck. För den som vill finns det även gratis verktyg och guider så du kan lägga till egna låtar för dig och andra att spela.

Jag är helt fast i detta spelet nu.
Det enda som hindrar mig från att spela mer i dagsläget är hur otränad jag är och den mjölksyra jag får i mina spagettiarmar.  Det är dock ett stort plus för mig. Det är inte bara roligt utan fungerar som träning också. Jag har den senaste veckan lagt ca 40 min som en morgon rutin.

Med hjälp av gratis verktyget YUR Fit kan jag få extra koll på min träning. Min smartklocka gick också att koppla upp och vips får jag ganska exakt koll på puls och kaloriförbränning. Samt vilka låtar som får igång mig.

På 40 min förbränner jag ca 400-450 kalorier i normalläget.
Vilket matchar Arobics i vatten, gymnastik, volleyboll eller en rask promenad på 6-7km. Enligt samma tabeller så skulle 40min sex endast förbränna 144kalorier. Så det är helt enkelt bättre än sex! 😉

Jag kan inte annat än att ge spelet full pott.
Det är välutvecklat, roligt och nyttigt!
Rekommenderas starkt! För den som vill köra en utmaning så är det bara fånga upp mig om jag är online!  (Swedishrick på Quest)

Nä! Inte nu igen. Dags att slipa på rytmen och ta tillbaka min plats!выгодные предложения от банков
Det går knappt att prata om VR utan att Beat Saber nämns.Ni vet musikspelet där man slår på flygande kuber likt en Jedi-Master i takt till musiken.Jag förstår varför. Handen på hjärtat så är det en av anledningarna att jag skaffade VR. Det var så häftigt och roligt på samma gång. Dock som med många andra spel kommer det en tid när det bara blir liggandes.Men så en dag hittade jag ett demo på Synth Riders som jag testade. Vilken nykärlek till genren jag fick. Jag kontaktade utvecklarna Kluge Interactive och de såg till att ordna mig ett recensions ex och…

Review Overview

Betyg

100

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.