VR: Star Wars: Vader Immortal – Trilogi

Vader Immortal är ett VR spel som släpptes i tre delar under 2019. I Aug 2020 släpptes det även till Playstation VR. Jag som är ny inom VR passade på att inhandla detta för att få uppleva Star Wars lite närmare.

Blir gripen på mitt skepp

Det hela börjar med att du likt Han Solo färdas i ditt lilla smugglarskepp med din andrepilot när ni plötsligt blir uppfångade av en Imperial Destroyer.

Ni blir förda ner till en planet och i ett litet fängelse möter självaste Darth Vader upp för att ge dig ett test. Klarar du testet är du den han letat efter. Vilket såklart du gör.

Blir man skraj eller starstruck ?

Storyn är ganska simpel och jag ska försöka att inte spoila för mycket av den. Kortfattat är du där för att Vader behöver just dig för att hjälpa honom med ett par uppgifter.

Min första känsla är att det är lite spännande att få uppleva Star Wars inifrån. Att kunna se närmare på saker. Den känslan försvann dock ganska fort. För det finns det knapp saker att inspektera i spelet.

Promenadsimulator

Varje del i serien är ca 30-45 min långa och består av väldigt få moment där du får göra något själv.  Här har man världens möjlighet att låta spelarna utforska och hitta detaljer från universumet men icke. Det blir mest att promenera och lyssna på andra. Jag tror inte ens man kan dö eller misslyckas i spelet. Jag blev skjuten såå många gånger men inget hände.

Vissa detaljer är skitsnygga medans vissa andra saker ser ut som skit. Visst jag kan tänka mig att det gäller att hitta en balans för ett spel till ett portabelt VR (Quest 2). Det kanske är något vi kan få i framtiden. Möjligheten att man låter användaren välja om det skall köras nedskalat på headsetet eller maximerat på en dator med headset. För jag har sett bilder för spelet som ser sååå mycket snyggare ut än vad det gör för mig.

The Force is strong

I dagsläget kostar spelen 100kr/st eller om du väntar in någon av reorna så kan du nu få alla tre i ett paket för ca 200kr.

Helt ärligt tycker jag de två första delarna är helt värdelösa.
Det händer knappt något alls. Hoppa direkt till del tre.

I tredje delen händer det bra mycket mer och du får använda din lightsaber och kraften vilket du knappt fått göra innan. Det är så klart lite dumt att missa 1 timmes story men med facit i hand kommer jag aldrig köra igenom dem igen. Som spel kändes dem korta och innehållsfattiga.

Det finns dock en del som jag inte nämnt ännu. Som jag faktiskt missade helt innan jag började skriva på denna texten. Jag förstod inte riktigt varför spelet fick topp betyg i Oculus shoppen. Vid lite närmare efterforskning så handlar det om ”The Dojo”.

Lightsaber Dojo

Lightsaber Dojo heter ”träningsläget” som är så mycket mer än ett träningsläge. Något de borde lyfta fram för jag kan tänka mig att fler än jag missar det. Jag som gammal gamer kastar mig ofta in i spel utan att köra guider.

Detta läge påminner lite om Spice Pirate om ni provat det. Du står mitt i ett rum och får olika vågor med fiender mot dig som du måste kämpa mot. Det blir bara svårare och svårare. Du låser upp nya svärd och andra förmågor på vägen som underlättar.

Jag och Vader när han läst betyget hans spel fick…

Dojon finns i alla tre spelen men skiljer sig åt och blir något bättre med de nyare delarna. Detta borde vara ett eget spel för detta är så mycket roligare än självaste storydelen av spelen. Skall jag betygsätta delarna för sig blir det som följande
Del 1: 1 av 5
Del 2: 1 av 5
Del 3: 2.5 av 5
Dojo: 3 av 5

Så skall jag ge hela serien ett samlat betyg får det bli 2.5Vader Immortal är ett VR spel som släpptes i tre delar under 2019. I Aug 2020 släpptes det även till Playstation VR. Jag som är ny inom VR passade på att inhandla detta för att få uppleva Star Wars lite närmare. Blir gripen på mitt skepp Det hela börjar med att du likt Han Solo färdas i ditt lilla smugglarskepp med din andrepilot när ni plötsligt blir uppfångade av en Imperial Destroyer. Ni blir förda ner till en planet och i ett litet fängelse möter självaste Darth Vader upp för att ge dig ett test. Klarar du testet är du…

Review Overview

Betyg

50

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.