VR: Panoptic

Panoptic är ett VR spel du spelar lokalt eller via nätet med en vän.

En av er använder VR-Headset och är ”The Overseer” som övervakar varje nivå svävandes mitt i banan.

Den andra sitter vid sin dator och styr en liten figur i första persons perspektiv. Målet för den som sitter vid datorn är att ta sig igenom ett större område utan att bli upptäckt av The Overseer och förstöra en boll.

Gult ljus= vart Overseer tittar

I början handlar det bara om att försöka smälta in bland alla andra små figurer som ser ut som dig och vandrar omkring. Några nivåer senare bli det lite svårare genom att du behöver utföra vissa arbetsmoment och se upp för arbetsledare som letar efter förrädare som dig och upptäcker han något konstigt kommer han larma The Overseer och följa efter dig med ett rött ljus.

Den som spelar som Overseer har det lite svårt att skilja ur vem som är vem från sin plats i himlen. Speciellt innan man lärt sig banan och vet vart pc-spelaren börjar. I VR kan man behöva flyta runt för att se in i olika vinklar i de små husen figurerna går runt i. Om du har en misstänkt måste du ladda upp ditt skott som tar några sekunder, se till att rikta det rätt så du träffar och skicka iväg det innan det automatiskt åker iväg. Samt hoppas att figuren inte gömmer sig under tiden.  För den kan se vart du tittar och när du laddar upp ditt skott. 

Blått ljus = Då använder han kikaren för att leta spår

Förutom dina små arbetsledare som hjälper dig på marken så har du en typ av kikare du kan titta i. Den tar en liten stund att ladda upp och laddar ur ganska fort, men med hjälp av den så kan du se spår av pc-spelaren om den passerat nyligen.

Vill man ändra svårighetsgraden kan man ställa in parametrar som antal skott, fler arbetsledare, hur lång tid det tar att ladda upp skotten m.m.

Ett intressant koncept som tyvärr inte håller.

Upplägget är enkelt, klassisk och kul men har en del brister.

Först och främst tycker jag det är lite omständligt med kontrollerna för The Overseer.  2-3 knappar måste man lära sig för att kunna flyta runt och titta sig omkring.  Hade vart enklare att sätta det på de två joystickarna (quest2). 

På den ena banan jag körde lyckades jag som Overseer placera mig så jag nuddar något i kartan. Då blir bilden helt vit. Det var riktigt frustrerande att hitta rätt läge samtidigt som man letar efter en unik myra i myrstacken. Det hände gång på gång.

Visst kan man ändra inställningarna något men spelmekaniken är inte det bästa. Dels så tar det en stund att ladda upp ett skott. Detta gör att pc-spelaren kan passa på att ta skydd.  Sedan kan den bara stå och vänta för skottet åker iväg automatiskt. Då kan spelaren passa på att springa vidare igen och det är svårt att pricka rätt på den där lilla myran som springer runt med ett skott som är så litet.  Sedan att få nya spelare att få in tekniken när de testar tar tid och i familjen tyckte de att det var omständligt och tröttnade fort.

Rött ljus = Skott kommer strax. Ta bara skydd i några sekunder och spring efter skottet.

Ett stort plus är att du inte behöver sitta vid samma dator. Du kan bjuda in valfri vän bland dina steamvänner att spela med dig och din kompis behöver inte köpa spelet. Hen kan dock inte spela som Overseer utan måste förbli jagad.

Jag gillar konceptet men har svårt att tro att just Panoptic kommer bli något. Det känns mer som något typ av tekniskt Vr-demo. Förutom det jag nämnt ovan skulle det inte skadat med lite mer texturer, ljus och liv i banorna. Även om det är sött så känns det tomt. 
Musik och lite mer ljudarbete hade heller inte skadat. 

Panoptic är ett VR spel du spelar lokalt eller via nätet med en vän. En av er använder VR-Headset och är ”The Overseer” som övervakar varje nivå svävandes mitt i banan.Den andra sitter vid sin dator och styr en liten figur i första persons perspektiv. Målet för den som sitter vid datorn är att ta sig igenom ett större område utan att bli upptäckt av The Overseer och förstöra en boll. Gult ljus= vart Overseer tittar I början handlar det bara om att försöka smälta in bland alla andra små figurer som ser ut som dig och vandrar omkring. Några…

Review Overview

Betyg

35

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.