Veckans Streamingtips!

Först av allt, vila i fred Max von Sydow, som gick bort i söndags 90 år gammal, han var en av Sveriges största skådespelare genom tiderna. Läs gärna gårdagens inlägg om honom.

Men nu över till veckans streamingtips! Det blir lite av varje i vanlig ordning och även en sammanfattning av en undersökning från tv.nu som vi har fått ta del av.

HBO: Devs

Veckans bästa måste nog bli Alex Garlands nya serie Devs som nu visas på HBO, nytt avsnitt varje vecka, just nu finns det två avsnitt tillgängliga. Och när det gäller Alex Garland så vet man att det är något speciellt man kommer få se, och det kan man lugnt säga om denna serien också. Efter två avsnitt av Devs så har jag en liknande känsla som jag hade när jag sett Inception första gången, en känsla av obehag och förvirring. Serien handlar om Lily och Sergei som arbetar på ett stort teknologiföretag i San Francisco. På företaget finns en superhemlig avdelning, Devs, som jobbar med kvantfysik. En dag får Sergei den stora äran att börja jobba på Devs och det han utläser i koden som han ska följa gör honom extremt illamående och oförstående. Ja, jag vet ingenting om kvantfysik och serien gör mig än så länge inte klokare heller. Men det gör ingenting för serien är otroligt spännande och jag hoppas att jag kommer få reda på vad han läste i koden (fast jag vill kanske inte veta svaret).

HBO: Liar

BBC-serien Liar är ju inte helt ny, faktiskt från 2017 men den hade gått mig förbi tills nu. Jag hittade den eftersom det har startat en ny säsong på HBO precis, i vanlig ordning ett avsnitt per vecka men hela säsong 1 finns tillgänglig så den kan du se så länge. Serien utspelar sig i någon kuststad i England och den handlar om nyseparerade Laura som går på en dejt med en väldigt charmig läkare vid namn Andrew. Vi lämnas ett ögonblick i tron att det var en väldigt trevlig dejt, men vi får ett bryskt uppvaknande precis som Laura. När hon vaknar dagen efter dejten så minns hon bara fragment av kvällen men hon är säker på att hon blivit våldtagen. Hennes väg till rättvisa kommer visa sig bli väldigt lång, då Andrew självklart nekar till anklagelserna och det finns inga bevis. Men hon tänker inte ge sig. En smart, spännande och välspelad serie (som vanligt med BBC).

C More: BH90210

Ja, så över till något mer lättsamt. Nu har jag sett den nya Beverly Hills-serien med det gamla goda gänget från 90-talet. Och jag trodde faktiskt att det skulle vara en slags fortsättning av serien från 90-talet men jag hade fel. Det är en serie om skådespelarna som spelar sig själva men obs det är inte en dokumentär. Utan skådespelarna har en återförening 30 år efter första avsnittet eller något och då kommer Tori Spelling (Donna) på att dom borde göra en uppföljare till Beverly Hills. Ja, ni förstår förvirringen. Där börjar storyn och sen får vi följa karaktärerna som spelar sig själva i en ganska rörig historia. Bortsett från Luke Perry som tragiskt nog gick borta förra året så är hela gänget med och det är även gästspel av andra skådespelare som var med i originalserien. Det är roligt och ganska flamsigt, men jag känner verkligen att gänget bjuder på sig själva och spelar på sina gamla karaktärer och annat skvaller om serien. Det är svårt att förklara serien men om du gillade Beverly Hills så kommer du helt säkert gilla denna charmiga ”uppföljare”.

Netflix: Breakfast at Tiffany’s

Veckans klassiker! Till min stora glädje hittade jag Breakfast at Tiffany’s på Netflix. Denna klassiska film med Audrey Hepburn från 1961 är verkligen en pärla. Filmen som är regisserad av Blake Edwards och skriven av George Axelrod, är delvis baserad på Truman Capotes novell från 1958 med samma namn. Filmen handlar om Holly Golightly, som försöker få livet att gå runt, hon drömmer om att bli rik, därför dejtar hon rika män, något som för med sig en hel del problem. En dag får hon en ny manlig granne, de blir snabbt vänner och han dras med i Hollys galna liv. Det är en charmig, rolig och lite sorglig film och Audrey är vackrare än någonsin. Filmen har nyligen blivit restaurerad då den höll på att tappa färgen, något dom lyckats bra med.

Undersökning från tv.nu: Streaming stoppar svenskarnas illegala nedladdning

Vi avslutar med en undersökning om just streaming. Filmfenix har fått ta del av ännu en undersökning gjord av tv.nu:s ”Svenska TV-panelen”. Temat denna gång är nedladdning och illegal streaming av serier och filmer. Under många år var detta ett stort problem och en del av samhällsdebatten. Men tv.nu:s senaste undersökning visar att i samband med att streamingtjänsterna växt sig allt starkare har detta problem blivit mindre. Hela nio av tio har minskat sin nedladdning sedan streamingtjänsternas etablering. De vanligaste anledningarna till att nedladdningen minskat är just att det mesta finns tillgängligt hos streamingplattformar följt av att det är oetiskt. Undersökningen visar att hela 91 procent har minskat sin nedladdning och endast nio procent svarar att deras beteende inte har påverkats. Totalt har 4 525 tv-tittare svarat i denna undersökning. Tack tv.nu för ännu en bra och viktig undersökning!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.