Veckans filmsnack v. 36

Som vanligt är det full fart i filmvärlden, denna veckan har det bland annat snackats om Toronto International Film Festival, Joker och The Batman, dock inte i samma film.

Todd Phillips Joker med Joaquin Phoenix och Robert De Niro har fått mycket uppmärksamhet i veckan. Den hade premiär på filmfestivalen i Venedig och fick stående ovationer. Jag ser verkligen fram emot denna film, jag menar Joaquin Phoenix som Jokern, vad kan gå fel! Filmen kommer ha biopremiär 4 oktober. Är du nyfiken? Kolla in senaste trailern ovan. Filmen är även tippad som favorit på Toronto International Film Festival som började i veckan. Så från en filmfest till nästa…

© Toronto International Film Festival

I torsdags den 5 september startade Toronto International Film Festival, det blir den 44:e i ordningen. TIFF som den förkortas är en av världens största filmfestivaler, och vinnare här brukar ofta hamna på listan av Oscarsnomineringar. Till exempel förra årets vinnare Green Book, som först vann i Toronto och sedan på Oscarsgalan. I år snackas det mycket om James Mangolds film Ford v Ferrari med Matt Damon och Christian Bale, Steven Soderberghs The Laundromat med Meryl Streep och Gary Oldman i huvudrollerna, The Goldfinch av John Crowley med Nicole Kidman, Craig Brewers Dolemite Is My Name med Eddie Murphy, Pain and Glory (Dolor y gloria) av Pedro Almodóvar, som även kommer bli Spaniens Oscarsbidrag. TIFF försöker även stärka kvinnliga regissörer i år och bland dem hittar vi bland annat norska regissören Maria Sødahl som kommer visa sin film Hope (Håp) med Andrea Bræin Hovig och Stellan Skarsgård.

The Batman © Warner Bros. Entertainment Inc.

Robert Pattinson som kommer bli vår nya Batman har i veckan öppnat sin hjärta angående oron när hans namn som Batman läckte ut. Twilight-stjärnan har drömt om att få spela Batman men ingenting var klart när informationen läckte ut om att han var påtänkt att få ta över den ikoniska rollen som Batman efter Ben Affleck. Han blev då både förbannad och orolig att han skulle förlora rollen men nu är han ju castad på riktigt så hoppas hans oro är över. Ja så enligt ryktena kommer denna film handla om märkliga dödsfall i Gotham med flera inblandade skurkar, så kommer Joaquin Phoenix dyka upp i The Batman? Matt Reeves The Batman med Robert Pattinson kommer ha premiär 2021, så ingen stress att köpa biljetter ännu. 

Bilder:
Joker © Warner Bros. Entertainment Inc.
The Batman © Warner Bros. Entertainment Inc.
© Toronto International Film Festival

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.