Two Point Hospital: Off the Grid

Two Point Hospital är den spirituella uppföljaren till Theme Hospital från 1997 och en förbaskat bra sådan också. Jag skulle säga att av alla nya strategispel som kommit ut de senaste åren är detta en av mina favoriter. Det är ett spel som utmanar lagom mycket utan att man måste gräva ner sig i timmar för att kunna spela det.

Till detta kommer det självklart expansioner, Two Point Hospital har haft två stycken och nu kommer den tredje, Off the Grid. Alla bjuder på samma sak, några nya banor att spela på, nya sjukdomar att bota och utrustning för att kunna hantera dessa. Sedan har varje expansion haft ett tema. I detta fall är det miljö och miljövänliga sjukhus.

Så här får du tre nya regioner som alla har sina egna utmaningar. Alla fungerar på lite olika sätt och det kan vara fokus på allt ifrån att odla växter och örter för att läka människor till att ha miljövänliga maskiner och nyttja solenergi. Alla dessa saker görs i olika scenarion i de tre regionerna. För att lyckas och få bra betyg måsta du tänka både på patienterna och sjukhuset och få allting att fungera.

Om du redan spelat Two Point Hospital vet du exakt vad du får för pengarna. Detta är 8-10 timmar till av det som gjorde spelet så bra från början. Detta för en kostnad av 9 euro. Om man tycker det är värt pengarna är så klart individuellt. När du klarat ett scenario finns det inte så stor anledning att spela om det om du inte vill klara alla tre stjärnor så klart.

Jag upplevde att scenarion var ganska varierande och en del av dem var riktigt utmanande men om du är ute efter något som tar spelet i en helt ny riktning tror jag att du kommer att bli besviken. Men för priset du får betala skulle jag säga att det är värt pengarna.

Two Point Hospital är den spirituella uppföljaren till Theme Hospital från 1997 och en förbaskat bra sådan också. Jag skulle säga att av alla nya strategispel som kommit ut de senaste åren är detta en av mina favoriter. Det är ett spel som utmanar lagom mycket utan att man måste gräva ner sig i timmar för att kunna spela det. Till detta kommer det självklart expansioner, Two Point Hospital har haft två stycken och nu kommer den tredje, Off the Grid. Alla bjuder på samma sak, några nya banor att spela på, nya sjukdomar att bota och utrustning för att…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.