Twitch – Videoparty LIVE

Titta på film/serier med vänner live på twitch

Igår 2/9-2020 öppnade Amazon upp en ny möjlighet för sina kunder.  De sammankopplar sina två två plattformat Prime Video (titta på film och serier) och Twitch (livesändningar).

Så nu kan livesändarna starta valfri film/serie från Prime Video och titta på den tillsammans med sina tittare. Visst tittarna behöver också ett Prime Video konto, men det är ändå ett stort steg för livesändare.  Med ett knapptryck börjar Filmen i fönstret där streamen normalt visas och streamen flyttar upp över chatten. Ser riktigt bra ut och funkar kanon.

Det enda negativa jag kan säga idagsläget är att det är lite rörigt att titta runt på utbudet i twitch. Lättare att kolla direkt på prime video för att sedan återkomma till twitch när du har titeln på det du vill se och kan söka direkt.

Samt att jag hittar inte någon funktion att spola fram i klippen. Så tänk på det innan du stoppar mitt i en film och säger ”vi fortsätter imorgon”, för då måste ni se om allt från början. Det är väl dock bara en tidsfråga innan det kommer.
 
Som livesändare har jag många gånger önskat att det funnits något lagligt alternativ för att se film med andra på nätet och nu gör det det.  

Jag och chatten till höger och filmen får det stora utrymmet.

För livestreamaren behöver man bara gå in och knyta ihop kontona. Tar knappt en minut. För tittarna behöver de bara logga in på sitt konto på streamen när filmen startar.

Prime Video kostar ca 63kr/mån och förutom massvis av bra serier och lite dammigare filmer så får du:
1. En gratis sub i månaden på valfri twitchkanal (ord pris ca 54kr)
2. HÄR kan du få gratis saker i dina spel. Tex skins
3. I många länder där säljplattformen Amazon finns får man även ibland både snabbare och gratis frakt. Något som vi kanske får ta del av nu när de öppnar upp i Sverige. Ryktet säger att de gör det inom ett par veckor.
Läs mer om Prime Video i vårt stora test här: http://filmfenix.se/filmfenix-betygsatter-streamingtjanster-2020-amazon-prime/

Starta filmen på din twitchsida när du är redo och nedräkningen börjar.

Hur går man till väga om man vill se på film med sina tittare?
1. Gå till Snabbåtgäder och aktivera ”starta videoparty” (behövs bara göras en gång)
2. Klicka på ”starta videoparty” och logga in på ditt Primekonto.
3. Sök efter en titel och starta. Det tar ca 10-15 sek innan det aktiverats på streamen och nedräkningen startat.

Här kommer lite tips

  • Videon öppnas i egen ruta där streamen normalt visas. Så se till att du inte visar filmen i din vanliga stream. Det är inte tillåtet. Det gäller även ljudet.
  • När du startar videopartyt kommer din stream minimeras och flyttas in över chatten. Ett tips är att starta en scen som fyller ut din kamera över hela din bild.
  • Förvarna din chatt att ljudet från din stream kommer automatiskt sättas på 0. Så när du startar får de höja volymen så de kan höra dig.

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.