Tully

Charlize Theron är en av mina favoritskådespelerskor så därför blommade vissa förväntningar upp kring Tully. Detta trots att filmens berättelse för mig är outforskat territorium på mitt privata plan som barnlös, halvung kvinna.

Tully ter sig lite som en uppblåst bild av hur jag föreställer mig föräldraskap med sömnbrist, fullt sjå varje morgon och fryst pizza till middag. Därmed så lider filmen av att konceptuellt inte tilltala just mig, men jag hoppades jag ändå få ut något av den. Jag har inga problem med att leva mig in i andras livssituationer om det bjuds lite på humor med glimten i ögat, eller drama som greppar tag om hjärtmuskeln.

Tyvärr faller filmen platt med ett dovt plaskigt ljud, det enda jag känner är fullkomlig likgiltighet. Jag varken drabbades av några smärtsamt intima ögonblick i ett liv som moder och jag fnissade inte till insticken av humor. Jag tror att filmen försöker locka oss med sin lågmälda charm men lågmäldheten väger tyngre än charmen. Filmen kom och passerade som om ingenting hade hänt, ungefär samma känsla som när man tar bussen till jobbet eller skolan. Tully hände men inte så mycket mer än så.

Att Tully behöver ett lyft är en underdrift. Filmen försöker göra sig redo för take off med en twist mot slutet, men det är på tok för lite och på tok för sent och därmed helt oförtjänt. Twisten är ett marginellt spännande gupp på den långa och lugna vägen. Jag hinner på min höjd tänka ”ojdå” när det hoppar till men glömmer snabbt bort händelsen och fortsätter mot horisonten (eller eftertexterna i det här fallet) i samma lugna tempo.

Charlize Theron är en av mina favoritskådespelerskor så därför blommade vissa förväntningar upp kring Tully. Detta trots att filmens berättelse för mig är outforskat territorium på mitt privata plan som barnlös, halvung kvinna. Tully ter sig lite som en uppblåst bild av hur jag föreställer mig föräldraskap med sömnbrist, fullt sjå varje morgon och fryst pizza till middag. Därmed så lider filmen av att konceptuellt inte tilltala just mig, men jag hoppades jag ändå få ut något av den. Jag har inga problem med att leva mig in i andras livssituationer om det bjuds lite på humor med glimten i…

Review Overview

Betyg

40

About Nathalie Leth

Även om inget tycks kunna rubba hennes favoritfilm Definitely, Maybe från första platsen så är jakten ständigt igång efter nya filmupplevelser. Varesig det rör sig om en prasslig chipspåse och häftig thriller eller tio kilo choklad med det senaste romantiska dramat så kan man räkna med att Nathalie redan är på plats. Om filmen dessutom är gjord av Denis Villeneuve eller har Jake Gyllenhaal i någon av rollerna så finns det inget väder som stoppar henne från att se detta på bioduken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.