True List: The Society

Netflix nya tonårsserie The Society utspelar sig i en välbärgad förort i USA som kallas West Ham. The Society börjar som en helt vanlig amerikansk tonårsserie med tonårsproblem, fester och snack om college. Alla elever ska åka iväg på en skolresa till The Great Smoky Mountains men redan samma kväll som de lämnat staden så är de tillbaka i West Ham igen.
Konstigt nog är det ingen
som väntar på dem när de kommer tillbaka. Så de går hem och upptäcker att ingen väntar på dem där heller. Ganska snart förstår de att de är ensamma kvar, inga andra människor finns kvar i West Ham. De inser även att geografin är ändrad, det finns ingenting utanför deras stad förutom skog. Så helt plötsligt ska en hel stad styras av tonåringar, ja det går fel väldigt snabbt…
Mina funderingar går åt många håll med denna serien, dystopisk tonårsserie, det känns ju sådär egentligen men å andra sidan är tonåringar den medvetna generationen. Jag läste att någon kallade den ”A suburb version of Lord of the Flies” och ja det stämmer faktiskt ganska bra. Men till skillnad från Flugornas herre så är detta definitivt en amerikansk tonårsserie. Det är ju ingen nyhet med dystopiska tonårsserier och filmer, men det känns nästan som en ny genre med allt från Divergent, The Maze Runner, The Hunger Games, The Rain och The 100 osv.
Precis som mina funderingar går åt olika håll vad det gäller dystopiska tonårsserier, så går de åt olika håll när jag försöker bestämma vad jag tycker om The Society. Ni får helt enkelt se den och bedöma den efter egen smak. Men ett tips om ni har tonårsbarn som vill se serien, se serien tillsammans med dom. För att sammanfatta, The Society är som en blandning av många andra dystopiska serier och filmer men med många likheter från serien Under the Dome (som inte är en tonårserie) och Flugornas herre och The 100.

Lite snabba fakta:
IMDb betyg just nu 6,6
Antal säsonger: 1 (10 avsnitt) men det kommer fler
Kan ses på: Netflix
Mitt betyg: 6,5/10
Trivia: I avsnitt 7 kollar Elle på filmen 500 Days of Summer, filmen är regisserad av Marc Webb som även regisserat 3 avsnitt av The Society.
Nature is all we have. Stay true until we meet again.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.