True List – Sanningen om serier – Episode 8: Hemlock Grove

För att inte förvirra någon måste jag börja med att säga att nej det finns inga nya säsonger av Hemlock Grove, det är bara jag som ser den några år senare. Den hade tydligen gått mig förbi, men det gör inget, det betyder att jag inte har några förutfattade meningar om den. Så varför ser jag den nu, jo jag hade slut på serier och där dök den upp på Netflix som rekommenderat för mig. I vanliga fall följer jag inte Netflix förslag men denna gången gav jag det en chans.

Från start så följer första säsongen väldigt mycket det typiska mönstret för denna genre av serier/filmer. Dvs liten amerikansk stad, övernaturliga ungdomar, skolscener, nyinflyttade, fattiga och rika osv. Jag gillade serien från första början, vilket kan bero på att serien började med Bill Skarsgård (ja, jag hade missat att han skulle vara med.) Det kändes ändå som en bra start att få se en Skarsgård i rutan.
*Eventuella spoiler alerts följer efter bilden*

Jag funderar över om det var så att Hollywood behövde en ny blodsugande Skarsgård eller om Alexander hade ett finger med i spelet. Det spelar ingen roll, jag börjar luta åt att Bill kanske är den mest talangfulla Skarsgård just nu (sorry Alexander och Stellan och ni andra i familjen). Och inte att förglömma vår andra huvudroll som spelas av Landon Liboiron, tillsammans skapar dom ett riktigt bra team.

Serien har sin charm, även om du inte gillar varulvar och upirer (en typ av vampyrer), för att det inte är seriens huvudfokus. Men om du inte gillar blod så ska du nog titta på något annat. Att Eli Roth är inblandad går ingen förbi (om du känner till honom) det är mycket slash och gore à la Eli i serien, vilket jag gillar men det är ju inte för alla. Men förutom allt blodsprutande och andra otrevliga saker så har serien faktiskt en handling. Handlingen är inte alltid enkel, den är inte alltid korrekt och den är inte alltid helt genomtänkt.

Serien som består av 3 avslutande säsonger har en lite annorlunda twist varje säsong. Det blir lite mer galet för varje säsong men alla säsonger funkar. Men det spelar ingen roll, för bortom allt så handlar serien om vänskap och kärlek, för mig. Det är där jag hittar seriens styrka, vänskapen mellan Roman (Bill Skarsgård) och Peter (Landon Liboiron). Och Romans kärlek till sin syster Shelly och Peters kärlek till sin kusin och mamma.
Vill ni läsa mer om Hemlock Grove? Min kollega Claes har skrivit en recension av första säsongen, den kan ni läsa här >>

Lite snabba fakta:
IMDb betyg just nu 7,2
Antal säsonger: 3
Kan ses på svenska Netflix
Mitt betyg: 7/10
Trivia: Musiken är komponerad av Nathan Barr, som även komponerade musiken för True Blood.

Please d i e carefully and stay true until we meet again.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.