True List: Den Inre Cirkeln

Den politiska thrillern Den Inre Cirkeln utspelar sig på Gotland under Almedalsveckan. Serien som består av 8 avsnitt går på Viaplay och har just kommit halvvägs. Den Inre Cirkeln bygger fritt på romanen I Maktens Öga av Per Schlingmann.
På pappret innehåller den allt en politisk thriller ska innehålla; makt, sex, pengar, fulspel och till och med politiska kopplingar till Ryssland. I serien följer vi David Ehrling som är näringsminister, han jobbar under den kvinnliga statsministern Elvira Kropp. Det ryktas om att hon ska avgå och David vill gärna ta över efter henne men den erfarna miljöministern Ann-Louise Hegel är en värdig motståndare.
Pressen är så klart där hela tiden, och det miljöministern Ann-Louise har till sin fördel verkar vara hennes privatliv. När det gäller David däremot så är han lite av ryktenas man och han förekommer en hel del i skvallerpressen. Men han kommer från en välbärgad familj och låtsas vara lyckligt gift. Han har dessutom en väldigt driven och skrupelfri pressekreterare som lyckas få de mesta ryktena att försvinna.
Det är definitivt en händelserik serie med ett emellanåt ganska högt tempo. Men ska jag vara ärlig så är serien ganska rörig, den är full av klyschor och den känns som något jag sett innan. Skådespeleriet är varierat men håller generellt inte måttet, trots en gedigen rollista. Något saknas, så vi får se om den lyckas hämta upp sig under nästkommande fyra avsnitt.
Lite snabba fakta:
IMDb betyg just nu 7,3 men med endast 32 röster
Antal säsonger: 1
Kan ses på: Viaplay
Mitt betyg: 6/10
Never trust a politician. Stay true until we meet again.

Foton från Viaplay.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.