True Detective – säsong 3

HBO är tillbaka med sin antologiserie True Detective. Första säsongen gick 2014 och blev väldigt hyllad, andra säsongen som kom 2016 blev tyvärr ganska dåligt mottagen av både kritiker och publik, men jag återkommer till det. De första två avsnitten av tredje säsongen hade premiär på HBO Nordic idag den 14 januari.

I tredje säsongen följer vi kommissarierna Wayne Hays (Mahershala Ali) och Roland West (Stephen Dorff) som utreder ett barnmord 1980. Serien hoppar fram och tillbaka genom intervjuer och tillbakablickar, från 1980, 1990 och från 2015 då Wayne Hays är pensionerad. Då jag bara sett två avsnitt hittills kan detta ändras så klart.

Tredje säsongen flörtar väldigt mycket med första säsongen, när det gäller tidsaspekterna, scenariot och det ockulta (så vitt vi vet efter två avsnitt). Då 80-talet plötsligt blivit populärt igen finns här även referenser till andra populära serier och karaktärer. Jag förmodar att HBO återgått till samma stuk som första säsongen med tanke på att andra säsongen inte blev så populär.

För mig är det svårt att recensera en säsong som inte är avslutad så jag får gå på känslan. Det känns bra, det är tungt, långsamt och kommer säkert bli ganska invecklat. När det gäller skådespeleri och regi känns det riktigt bra men jag hoppas att de inte försöker återskapa säsong ett allt för mycket utan gör det till något nytt. Vill du veta mer om säsong ett och två, läs vidare!

När det gäller säsong ett och två som jag pratat om en del så kan ni läsa Eriks recension från 2014 av säsong ett här och Pärs recension från 2016 av säsong två här. Jag kommer absolut se hela säsong tre och mitt betyg kanske ändras, det får vi se.

Lite snabba fakta:
IMDb betyg just nu 9
Antal säsonger: 3:e pågående, säsong tre består av 8 avsnitt och HBO kommer framöver släppa ett nytt avsnitt varje måndag.
Kan ses på: HBO Nordic
Mitt betyg: 8/10
Trivia: Nic Pizzolatto som skapat och skrivit alla avsnitt av serien sedan säsong ett kommer även att göra sin regissörsdebut i denna säsong.

When you enter the darkness, the darkness enters you. Stay true until we meet again.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.