True Detective säsong 1, 2, 3

True Detective är en serie skapad av HBO. Första säsongen hade premiär 2015, andra säsongen sändes 2016 och den tredje är nyligen avslutad. Efter jag sett klart den tredje säsongen så började jag fundera över säsong ett och två så jag bestämde mig för att se dem igen så här följer mina reflektioner av tre säsonger True Detective och mina ovationer till seriens skapare Nic Pizzolatto.
Så varför gick det tre år mellan säsong två och tre? Min teori är att HBO inte ville misslyckas med den tredje säsongen. Det är nämligen så att första säsongen blev en stor succé men säsong två blev inte lika väl mottagen. Jag förstår varför det blev så men jag anser även att HBO kunde marknadsfört serien annorlunda. Personligen gillar jag säsong två men många trodde nog att den skulle vara mer som säsong ett och då blev det ju platt fall då det är två väldigt olika scenarion.
Så vi börjar från början, den första säsongen av True Detective är bland det snyggaste och bästa jag sett. Matthew McConaughey och Woody Harrelson gör kanske sina bästa roller någonsin. Allt är perfekt och genomtänkt, jag har som sagt sett om hela säsongen och det är kanske det bästa manus jag upplevt, det är så mörkt på alla nivåer men det håller samman från ruta ett till slutet. Min enda kritik är de sista minuterna av säsong ett som kanske kunde varit bättre.Säsong två är en helt annan historia. Dessvärre blev ju denna säsongen ganska sågad. Något jag förstår, om du förväntade dig säsong ett, men som sagt innan här borde HBO varit klarare i sin marknadsföring. Jag tycker säsong två är riktigt bra. Men det är en helt annan serie än säsong ett, vilket jag uppskattar. De är en extremt komplex historia vilket kanske inte heller var en fördel men jag uppskattade det. Där blev det fel någonstans, så ja är väldigt glad över att jag såg den igen. Andra säsongen är väldigt bra, mer realistisk, skådespeleriet är på topp och jag gillar storyn.
Tredje säsongen är omtalad och hyllad och den är bra, men kunde varit bättre. För mig försöker dom göra om säsong ett och det går ju inte. Upplägget och storyn är bra men tyvärr är det bitvis långsamt, förutsägbart och det håller inte hela vägen. Jag hade personligen hoppat över den ”gamla” perioden dvs där huvudpersonerna är gamla. Mahershala Ali och Stephen Dorff gör sina roller otroligt bra och Carmen Ejogo är fantastisk.
Men HBO har kanske försökt för mycket. Så vad tycker jag, vad är mitt slutgiltiga betyg för denna serie so far, den är otroligt bra, det är genomtänkt och välskrivet. Men snälla HBO försök promota alla säsonger för sig.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.