Trailerpremiär: The Batman är här!

DC FanDome pågår för fullt och vi fullständigt peppras med paneler och trailers. Givetvis fick ”The Caped Crusader” en egen panel och nu landar dessutom första trailern till den mycket efterlängtade filmen!

Om drygt ett år får vi beskåda Robert Pattisons tolkning av den maskerade hämnaren i Matt Reeves ”The Batman”. Längtan och peppen är givetvis stor och under Lördagens Dc FanDome-konvent släpptes äntligen den första trailern lös!

Filmen är långt ifrån färdiginspelad. Under filmens panel på DC FanDome 2020 släppte Reeves den första The Batman trailer. Regissören berättade att de bara har filmat 25-30 procent av The Batman, så detta är bara en liten del av vad som kommer att ses i den slutliga filmen – och i framtida trailers. Trots det har Reeves få ihop en mycket stämningsfull teaser-trailer, som verkligen sätter en mörk, skitig och våldsam ton på den ikoniska superhjälten.

Foto: Warner Bros

Reeves berättade passionerat om hur hans version av superhjälten skiljer sig från de tidigare, genom att vara en yngre och något mer oslipad, men starkt driven.

– Det är inte en origin story, utan man möter honom i de tidiga åren. Det har ofta handlat om hur han varit tvungen att bemästra sin rädsla. Hur han är sitt bästa jag när han är som Batman. För mig var det spännande att se honom mitt i detta kriminologiska experiment, att lära sig bli Batman, göra misstag, och låta publiken sätta sig in i hans skor. Det hoppas jag gör filmen annorlunda mot de tidigare.

Foto: Warner Bros

Jeffrey Wright dyker upp som kommissarie Gordon och Zoe Kravitz utmanar honom som Catwoman. Colin Farrell skymtar förbi nästan helt oigenkännlig som Pingvinen. Huvudskurken för filmen ser ut att bli Paul Dano som Riddler (eller Gåtan kallad på svenska). The Batman är inte ett nytt försök att dra igenom hela Batmans ursprung från början (tack och lov att vi slipper det den här gången!), men filmen kommer att utspela sig i början av superhjältens karriär, när han försöker etablera sig. Flera av skurkar vi kommer möta i filmen är heller inte ”färdiga”, enligt Reeves.

Foto: Warner Bros

– På ett märkligt sätt är det en ursprungsberättelse för mycket av det här skurkgalleriet. Selina är inte Catwoman ännu. Oswald är inte Pingvinen ännu – han gillar inte ens att bli kallad Pingvinen, säger Reeves enligt Entertainment Weekly.

Regissören beskriver filmen som delvis en ”deckare” (med inspiration från filmer som ”Chinatown”) med en klassisk noir-film känsla, men som trailern visar blir det förstås mycket action också.

The Batman har biopremiär 1:a oktober 2021.

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.