Trailerpremiär: Denis Villeneuves episka Dune

Första trailern till Denis Villeneuves storfilm Dune är här!

I filmen kommer vi få stifta bekantskap med Paul Atreides (spelad av Timothée Chalamet) en ung man med ett storslaget öde, som måste resa till den farligaste planeten i universum för att säkra sin familjs och sitt folks framtid. När illasinnade krafter kastas in i en konflikt över tillgången på planetens mest värdefulla råvara, ett ämne med förmåga att låsa upp mänsklighetens fulla potential, kommer bara de som övervinner sina rädslor att överleva.

Frank Herberts klassiska sci-fi-roman tolkas här om av regissören Denis Villeneuve, som är mannen bakom filmer som Arrival, Blade Runner 2049 och en av mina personliga favoriter Prisoners. Precis som Herberts roman introducerar en expansiv science fiction-värld, kommer Villeneuves film att leverera en episk upplevelse med sina bilder. Trailer lovar en storslagen film, med bilder av massiva sci-fi-rymdskepp, Arrakisplaneten och naturligtvis jättesandmaskarna som bor på planeten. Även om de gigantiska sandmaskarna i Dune bara visas ett ögonblick i slutet av trailern, ser de verkligen skrämmande ut.

Den tre minuter långa trailern är full med ögongodis, allt från episka vyer, ödesmättade repliker till kända skådespelaransikten. I den stjärnspäckade rollistan hittar vi Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Charlotte Rampling, Javier Bardem och Jason Momoa.

Så nu när vi är sålda och börjar längta efter Dune, då kommer frågan – när får vi se den? I trailern finns inget premiärdatum angivet. Vilket annars brukar vara självklart för en storfilm som denna. Det förstärker misstankarna om att studion gör sig redo för att senarelägga även den här filmen.

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.