Total War: Warhammer Wood Elves

Här kommer vi ta en snabb titt på det senaste nedladdningsbara innehållet till Total War: Warhammer, Wood Elves. Spelet har fått mycket blandad kritik för att Creative Assembly inte tog med många raser i grundspelet utan att de kommer senare i form av DLC. Jag förstår kritiken. Både Wood Elves och Beastmen har gått loss på 18 euro styck om du vill köpa dem.

Och vad får du för det? Du får spela Wood Elves i Grand Campaing, du får en ny minikampanj där du du skall återuppväcka ett uråldrigt träd. I övrigt är det mest kosmetika, lite nya Lords, några nya skill-trees, en ny valuta amber. Men allt detta är bara sådant som är fluff, kontentan är att Creative Assembly vill att du betalar nästa 200 kronor för att du spela ytterligare en ras. Vi såg något liknande med Total War: Attila där en massa DLC tillkom i efterhand med olika kulturer man kunde spela.

Om vi frånser detta ett kort tag så hur är det att spela Wood Elves? Väldigt annorlunda mot tidigare raser. De tål väldigt lite och är väldigt snabba. Så det gäller att hela tiden röra på sig och inte fastna på ett ställe då går dina trupper lät under. Eftersom de kan skjuta pilar och röra sig samtidigt så finns det en annan dynamik och det blir lätt en katt och råtta lek med motståndaren där du konstant gör snabba attacker och retirera. En annan taktik som normalt inte rekommenderas men fungera här är att dela upp armén i flera mindre enheter och sedan attackera från olika håll. Genom att konstant störa motståndaren genom att attackera på olika flanker får de aldrig tag på hela din armé och riskerar att låsa fast den.

Wood Elves visar vilken variation det finns i Warhammer och vad spelet har för möjligheter. Det är bara tråkigt att Creative Assembly och SEGA har valt att gömma allt detta genom en betalvägg. Och det finns fortfarande många klassiska raser vi inte sett skymten av. I slutändan kommer den spelare som vill ha allting att ha lagt en bra bit över 1000 kronor på spelet. Och fråga är om ett Total War-spel verkligen är värt så mycket pengar oavsett hur bra de är.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.