Total War: WARHAMMER – Call of the Beastmen

total_war_warhammer_call_of_the_beastmen-02I dagens spelklimat är det en sak att recensera ett spel dagen det kommer ut med potentiella problem och att skriva om det efter någon månad när de första patcharna har fixat de problem som dykt upp. Idag får du också räkna med att det kommer att komma ut ett antal DLC. Vissa företag som Paradox har gjort detta till ett sätt att utöka och förbättra sina spel medan andra som EA eller Activision släpper ett gäng banor för multiplayer och är nöjda med det. Här skall vi titta närmare på Call of the Beastmen för Warhammer Total War.

Spelet fick mycket kritik för att Chaos var DLC som du bara fick om du förbeställde spelet, annars var du tvunget att köpa det på dag ett. SEGA har försökt att inte upprepa detta misstag med Beastmen men jag kommer ihåg hur man snålade med faktionerna i Attila och Total War: Rome II så jag var initialt skeptisk till hur man skulle hantera detta i Warhammer. Så för €18 kan du köpa Call of the Beastmen.total_war_warhammer_call_of_the_beastmen-01

Beastmen är en Horde med allt vad det innebär, ni som spelat Chaos eller Hunnerna i Attila känner igen er. De har inga städer utan slår istället läger för att återhämta sig och bygga byggnader som gör att de kan rekrytera nya trupper. Samtidigt gäller det att hålla uppe moralen (beast rage) annars kommer dina trupper att överge dig. Sedan har du inte särskilt starka trupper heller förutom ett par stycken rejält biffiga truppslag som t ex minotaurer så taktiken som passar bäst är att slå till snabbt och sedan dra sig undan. Att belägra städer är Beastmens rejält svaga på men ute i fältet kan de placera trupper lång innanför fiendens linje och störa dem rejält.

Så denna DLC ger dig tillgång till Beastmen att spela i kampanjläget eller multiplayer men den bjuder också på en ny historiedriven kampanj som kallas An Eye For An Eye. Denna kampanj utspelar sig på en liten bit på kartan och du tar dig an Lord Khazrak The One Eye som invaderar människorna land med sikte att ta hämnd på Boris Todbringer, the Graf of Middenheim. Den tjänar som en utmärkt introduktion till Beastmen och skiljer sig tillräcklig mycket från den vanliga kampanjen för att den skall ge underhållning under ett par timmar.total_war_warhammer_call_of_the_beastmen-04

Tidigare har SEGA gett oss två typer av DLC, antingen en grupp med nya fraktioner för under €10 eller en större kampanj för €15. Denna gång får vi båda två för €18 vilket är ärligt talat ett ockerpris. Jag gillade Beastmen och hur de är att spela men jag kan inte rekommendera någon att lägga så mycket pengar på dem. Vänta till en steamrea innan du slår till.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.