Tjuren Ferdinand

Varje julafton samlas en stor del av den svenska befolkningen framför tv-apparaterna för att se Kalle Ankas jul. Ett programinslag är den, på senare tid, högt diskuterande kortfilmen om tjuren Ferdinand, ni vet han som hellre luktar på blommor än stångas med de andra tjurarna. På grund av allt hat som den kortfilmen har fått på senare tid så blev jag förvånad att se långfilmen Tjuren Ferdinand på den svenska marknaden.

Ferdinand är en liten tjur som bor på en bondgård och är bästa vän med flickan Nina. De älskar blommor och har en stor odling med allt i blomsterväg du kan tänka dig. Tjuren växer och blir riktigt stor och bastant, men växter och natur är fortfarande det han verkligen brinner för. Under en blomsterfestival så råkar Ferdinand ut för en incident och han blir tillfångatagen och förd till en Tjurfarm dit matadorer kommer för att välja ut vilken best som de ska möta i tjurfäktningsarenan. Ferdinand som är helt emot all typ av våld börjar genast planera en flyktväg och samlar ihop ett galet gäng vänner för att hjälpa honom.

Tjurfäktning är ett känsligt ämne främst hos djurvänner men även hos andra, mig inkluderad, som tycker att det är en oerhört brutal underhållning. Naturligtvis är det inte speciellt verklighetstroget i filmen och, utan att spoila, allt slutar lyckligt till slut. I varje fall till viss del. Animationen är riktigt bra, vilket man nu väntar sig när man ser en film från Blue Sky Studios. Likt studions tidigare succé Ice Age så finns det en humor som passar både stora som små. Storyn är bra, men kan ibland kännas lite utdragen och seg. Många sekvenser känns totalt meningslösa, men så är det också en barn/familjefilm så det får man ta med en nypa salt.

Barnen gillade den väldigt mycket och har sett den flera gånger på kort tid. Jag tycker att filmen är bra och underhållande, men det är ingen film som fastnar i skallen. Den glöms lätt bort då det inte är mycket som sticker ut. Det är bara en film i mängden egentligen. Men som underhållning till fredagsmyset med familjen så är den perfekt.

Varje julafton samlas en stor del av den svenska befolkningen framför tv-apparaterna för att se Kalle Ankas jul. Ett programinslag är den, på senare tid, högt diskuterande kortfilmen om tjuren Ferdinand, ni vet han som hellre luktar på blommor än stångas med de andra tjurarna. På grund av allt hat som den kortfilmen har fått på senare tid så blev jag förvånad att se långfilmen Tjuren Ferdinand på den svenska marknaden. Ferdinand är en liten tjur som bor på en bondgård och är bästa vän med flickan Nina. De älskar blommor och har en stor odling med allt i blomsterväg…

Review Overview

Betyg

50

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.