Titta dom snackar podcast: 106

– Tillsammans med Erik från podcasten vacancy.se pratar Emil och Gustav om bioaktuella Gravity och vi är överens om att något borde gjorts annorlunda med Sandra Bullocks karaktär, men inte lika överens om vad.

– Erik listar också de fem sorgligaste ögonblicken i skräckfilm – och här spoileras det så friskt att Gustav blir tvungen att lämna konversationen.

* Avsnittet innehåller spoilers (även för Twin Peaks!) *

[powerpress]

 

TÄVLING!

För att vinna det hemliga paket med fem färska BD-filmer som Filmfenix tävlar ut tillsammans med Titta dom snackar, vill vi att du svarar på följande fråga:

[clear]

Vilken film skulle du helst vilja att Emil och Gustav snackar om? Motivera ditt svar.

[clear]

Ditt svar vill vi att du lämnar i kommentarsfältet här nedan eller på Filmfenix Facebook senast 6 november.

Paket 1

 

 

About Filmfenix

4 comments

  1. Skulle gärna höra Emil och Gustav diskutera Wim Wenders mästerverk Paris, Texas. En film som känns bortglömd och en film relativt många verkar ha missat tyvärr, vilket ju gör den ännu mer relevant att ta upp i en podcast. Harry Dean Stanton som ju är en klassisk birollsskådis spelar dessutom huvudrollen mästerligt! Att den dessutom är en av mina favoritfilmer någonsin gör ju att jag vill höra er diskutera den ännu mer.

  2. Bröderna Lejonhjärta är mitt val som det vore givande att lyssna på ett avsnitt om. En episk äventyrsfilm som är en av topparna av den svenska berättartradition både film och böcker inkluderade. I och med den kommande nyinspelningen så kan det bli ett intressant avsnitt att lyssna på när podcastens talare avgör om detta med dagens teknik kan behålla originalets mystik och värme samtidigt som man kanske vågar drömma om att rent tekniskt få se något som inte tidigare gjorts inom svensk film.

  3. Robocop från 1987! 80-talet var årtiondet för actionfilmer!
    En klassiker som håller än idag. Vore kul att höra er snacka om och runt denna kultrulle vilket är aktuellt nu när nyinspelningen kommer nästa år med Joel Kinnaman.

  4. Indiana Jones-filmerna! Harrison Ford var född att spela arkeologen med väderpiskan! Om äventyr har ett namn heter den Indiana Jones! Otroliga filmer från genierna Lucas & Spielberg. Håller dessa filmer varmt i hjärtat tillsammans med Star Wars-filmerna som jag hoppas ni diskuterar framöver. Blir förmodligen när Episod 7 är inom räckhåll. ::) Har spekulerats i en 5:e Indiana Jones-film som kan komma till biograferna 2016-17. En femte film var Harrison Ford’s önskan för att ställa upp som hans andra paradroll Han Solo.

  5. Skriver igen men med motivering. Bottle rocket. För att den så briljant visar vad som enligt mig är det mest fantastiska med film. Att frigöra sig från verkligheten och att leva en dröm. Både karaktärerna och tittaren frigörs från verkligheten under filmen och den lämnar en känsla av välbehag och ”kan dom kan jag”. Sen är det en förstafilm vilket skiner igenom på ett skönt sätt lite som ett förstaalbum där artisten inte hunnit bli sönderproducerad och fortfarande har kvar sina säregna uttryck och sitt opolerade sound. Wes Anderson skulle vara intressant att höra er dissekera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.